17:08 21.11.2018

МАУ розраховує на нове зниження аеропортових зборів в Україні завдяки лоукостерам

3 хв читати
МАУ розраховує на нове зниження аеропортових зборів в Україні завдяки лоукостерам

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ), найбільший український авіаперевізник, розраховує на суттєве зростання неавіаційних доходів аеропортів із розвитком лоукост-перевезень, що надасть можливість у черговий раз знизити аеропортові збори.

"Ми сподіваємося, що розвиток лоукост-перевезень у підсумку приведе до зниження вартості обслуговування в аеропортах, що, в кінцевому рахунку, позитивно позначиться на ціні квитка для пасажира", - заявив віце-президент МАУ з комерції Сергій Фоменко у відповідь на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

За його словами, зі зростанням пасажиропотоку аеропорти зможуть підвищувати доходи від неавіаційної діяльності: парковок для автомобілів, упаковки багажу, кафе, продажу сувенірів, магазинів duty free. "Що більше таких компаній працюватиме в аеропорту, то більше конкурентних переваг", - вважає С.Фоменко.

Він нагадав, що зниження ставок зборів у Міжнародному аеропорту "Бориспіль" в 2017 році і його нова публічна оферта надали можливість МАУ ввести на постійній основі програму лоукост-цін за умови раннього бронювання.

"Українські аеропорти навчаться швидко обслуговувати літак на 186 крісел і проводити обіг за 25 хвилин... Жорсткі вимоги бюджетних перевізників стимулюватимуть митні і прикордонні служби переглянути свої процедури і прискорити проведення контролю як на борту, так і в аеропорту", - додав С.Фоменко.

Також, на думку віце-президента МАУ, лоукост-перевізники каталізуватимуть процеси самостійної онлайн-реєстрації; введення плати за багаж, який не входить у вартість квитка; посилення контролю за габаритами ручної поклажі.

Представник МАУ наголосив, що ці заходи допоможуть збільшити кількість рейсів.

"Усе це позитивно вплине на діяльність нашої авіакомпанії", - підсумував С.Фоменко.

Як повідомлялося, Wizz Air у середу повідомив про плани відновити роботу української дочки в 2019 році, а також до 2025 року інвестувати $2,5 млрд для збільшення українського авіапарку з нинішніх 4 до 20 нових літаків Airbus A320 і Airbus A321 і пасажиропотоку до 6 млн осіб . Wizz Air у січні-жовтні 2018 року перевезла на рейсах до/з України понад 1,2 млн пасажирів, що в 2,1 рази більше, ніж за аналогічний період 2017 року.

Днем раніше Ryanair, що розпочав польоти до України у вересні цього року зі своїх європейських баз, заявив про намір відкрити в 2019 році п'ять нових рейсів з України, а також за три-п'ять років інвестувати в країну $1,5 млрд, наростивши флот до 15 літаків і пасажиропотік до 5 млн осіб.

Авіакомпанія МАУ заснована в 1992 році. Згідно з даними системи розкриття інформації НКЦПФР і держреєстру, 100% прямо або опосередковано контролює кіпрська "Онтобет Промоушинз Лімітед", бенеціфіарів якої не розголошують. Водночас, за словами голови наглядової ради МАУ Арона Майберга, одним з кінцевих бенефіціарів авіакомпанії є олігарх Ігор Коломойський.

МАУ з її авіапарком у 45 літаків за 9 місяців 2018 року перевезла понад 6 млн пасажирів, що на 15% перевищило аналогічний показник 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА