19:46 22.11.2018

Рада дозволила спрямовувати держпідтримку АПК на зерновози та обладнання для біоетанолу та е/е з біомаси

1 хв читати
Рада дозволила спрямовувати держпідтримку АПК на зерновози та обладнання для біоетанолу та е/е з біомаси

Верховна Рада внесла правки до Бюджетного кодексу, згідно з якими дозволила сільгосптоваровиробникам використовувати до 20% адресованої ним держпідтримки на закупівлю спеціальних вагонів для перевезення зерна, обладнання для виробництва біоетанолу та електроенергії з біомаси.

Відповідну редакцію правки №161 зачитав під стенограму народний депутат Олег Кулініч (група партії "Відродження"), а потім спікер парламенту Андрій Парубій наголосив, що законопроект голосується з цієї правкою саме в такій редакції.

Наразі Бюджетний кодекс передбачає, що в 2018 році 15%, а в 2019 році - 20% держпідтримки сільгоспвиробників використовується сільгосптоваровиробниками для закупівлі у вітчизняних виробників сільгосптехніки та обладнання. У новій проголосованій редакції цієї норми "20%" замінено на "до 20%".

Група депутатів, до якої входив О.Кулініч, спочатку правкою 161 пропонувала закріпити в Бюджетному кодексі щорічний обсяг держпідтримки агропромислового комплексу в 2020-2025 рр на рівні не менше 1,5% річного випуску сільськогосподарської продукції, тоді як наразі такий обсяг передбачено у розмірі 1% на 2017-2021 роки. Однак у такій редакції правка 161 не пройшла, а натомість О.Кулініч зачитав іншу її редакцію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА