06:05 23.11.2018

ВР внесла правки до Податкового кодексу для забезпечення доходів держбюджету-2019

2 хв читати
ВР внесла правки до Податкового кодексу для забезпечення доходів держбюджету-2019

Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому "ресурсний" законопроект №9260 із поправками до Податкового кодексу про підвищення низки акцизів і зборів для збільшення доходів держбюджету-2019, що оцінюється Мінфіном у 5,9 млрд грн.

Законопроект із низкою депутатських поправок підтримали 236 народних депутатів за необхідного мінімуму у 226 голосів, передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".

"Більшість із поправок пов'язані з тим, що ми протягом року мало розглядали законопроектів зі змінами до Податкового кодексу", - зазначила під час представлення документа в парламенті голова комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

Як зазначив Мінфін у прес-релізі після ухвалення закону, він знижує неоподатковувану вартість міжнародних посилок із 1 липня 2019 року з EUR150 до EUR100, при цьому норму про "три посилки" скасовано, оскільки поштові оператори виявилися не готові до адміністрування такого обмеження.

"Дуже складна ситуація з поштовими посилками. У деяких операторів поштові посилки проходять через електронні реєстри і їх можна ідентифікувати, а інші їх проводять у мішках, чим користуються інтернет-магазини", - констатувала Н.Южаніна. За її даними, в загальній кількості посилок лише 1,4% - це посилки дорожче ніж EUR150.

Мінфін зазначає, що законом збільшено ставки екологічного податку з 1 січня 2019 року: ставка податку за викиди двоокису вуглецю зросте з 0,41 грн/тонну до 10 грн/тонну з метою стимулювання підприємств до зменшення забруднення навколишнього середовища, а також наближення до ставок за викиди парникових газів у країнах ЄС.

Документ також передбачає індексацію ставок акцизного податку з тютюнових виробів на 9% із 1 липня 2019. Він також збільшує ставки рентної плати за користування надрами для видобутку нафти та конденсату на 2 відсоткові пункти (в.п.): із 29%/14% до 31%/16% (залежно від глибини залягання) і залізної руди на 0,8 в. п. - із 8% до 8,8%.

Закон також удосконалює електронну систему контролю за обігом палива з 1 липня 2019 року, що дасть змогу збільшити надходження акцизного податку на паливо, зазначив Мінфін.

Депутати під час голосування також підтримали поправку до законопроекту, яка подовжує пільгові ставки податку на додану вартість для електромобілів до 2022 року. "Депутати всіх фракцій подали поправки про електромобілі", - наголосила Н.Южаніна.

Спікер ВР А.Парубій кілька разів ставив законопроект на голосування, однак лише після перерви та консультацій із головами фракцій документ набрав необхідну кількість голосів, що дало змогу о 5-й ранку розпочати розгляду проекту держбюджету-2019.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА