12:39 26.11.2018

Формальні юридичні заборони для співпраці МВФ із країнами з воєнним станом відсутні

2 хв читати
Формальні юридичні заборони для співпраці МВФ із країнами з воєнним станом відсутні

У представництві Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні утрималися від коментарів агентству "Інтерфакс-Україна" у понеділок у зв'язку з можливим введенням в країні воєнного стану до появи відповідного указу, проте нагадали озвучену раніше главою представництва позицію про відсутність формальних юридичних заборон для продовження співпраці.

"Що стосується можливого введення воєнного стану, то в МВФ немає формальних юридичних заборон, що перешкоджають продовженню співпраці в таких умовах", - відповів наприкінці жовтня 2014 року на той час очільник представництва Фонду в Україні Жером Ваше на запитання "Європейської правди" про можливість збереження співробітництва з фондом у разі оголошення воєнного стану.

"Ми вже співпрацювали з низкою країн, на території яких розгорталися військові конфлікти різної активності", - сказав тоді представник МВФ.

Як повідомлялося, Україна розраховує на прийняття радою директорів Фонду в грудні рішення про відкриття нової 14-місячної програми підтримки економічної політики stand-by (SBA), що замінить програму розширеного фінансування (EFF), затверджену в березні 2015 року, дія якої завершиться в березні 2019 року . Передбачається, що програма stand by обсягом близько $ 3,9 млрд допоможе Україні підтримувати макростабільність у період проведення президентських і парламентських виборів у 2019 році, коли країну очікують також пікові виплати за зовнішнім боргом.

Верховна Рада минулого тижня ухвалила держбюджет-2019 із дефіцитом до 2,3% ВВП, що було однією з умов затвердження програми, проте потрібен ще аналіз ухваленого документа щодо відповідності досягнутих домовленостей.

Крім того Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), має переглянути тарифи на теплову енергію для теплокомуненерго (ТКЕ) після того, як уряд з 1 листопада підвищив ціни на природний газ для населення і ТКЕ на 23,5% .

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА