13:42 26.11.2018

НКРЕКП планує підвищити тариф на тепло для населення на 15,9-19,8% у шести ТКЕ

2 хв читати
НКРЕКП планує підвищити тариф на тепло для населення на 15,9-19,8% у шести ТКЕ

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) планує підвищити тарифи на тепло для населення для перших шести виробників теплоенергії (ТКЕ) на 15,9% - 19,8% відповідно з новою ціною на газ, підвищеної урядом з 1 листопада на 23,5% у рамках домовленостей з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Згідно з порядком денним засідання комісії на 27 листопада, нові тарифи з ростом одноставочного тарифу на тепло у рамках зазначеного вище діапазону заплановано затвердити для КП "Вінницяміськтеплоенерго", КП "Міськтепловодоенерго" міста Кам'янець-Подільський, ТОВ "Рівнетеплоенерго", ДКП "Хмельницьктеплокомуненерго", КПТМ "Черкаситеплокомуненерго" та ПрАТ "Черкаське хімволокно".

Водночас тариф на теплоенергію, вироблену цими підприємствами для потреб бюджетних установ, може бути знижено на 10,9% - 17,7%, інших категорій - на 11,5-17,5% (крім "Черкаського хімволокна", де заплановано їх зростання на 6,3-6,4%).

Тариф для потреб релігійних організацій, згідно з проектом постанови НКРЕКП, значно зросте - від 63,5% до 91,6%.

Крім того комісія на засіданні 23 листопада схвалила і постановила опублікувати для громадського обговорення проекти щодо встановлення нових тарифів ще для 20 виробників теплової енергії, тарифоутворення яких залишається в її повноваженні.

Як повідомлялося, менеджмент МВФ і Україна в жовтні досяг угоди про нову 14-місячну програму підтримки економічної політики stand by (SBA) на $3,9 мрд, яка замінить програму розширеного фінансування (EFF), затверджену в березні 2015 року, дія якої спливатиме в березні 2019 року. Уряд у рамках домовленостей з Фондом 19 жовтня прийняв рішення підвищити в Україні з 1 листопада 2018 року ціни на газ для населення і теплокомуненерго на 23,5%.

Водночас умовою винесення нової програми stand by на затвердження ради директорів МВФ є перегляд регулятором тарифів на опалення з урахуванням нової ціни на газ з офіційною публікацією цих рішень в "Урядовому кур'єрі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА