13:45 26.11.2018

Запровадження воєнного стану не матиме значного впливу на туризм - експерт

1 хв читати

Запровадження воєнного стану (ВС) не матиме значного впливу на в'їзний туризм в Україні, вважає радник міністра економічного розвитку і торгівлі, президент Національної туристичної організації Іван Ліптуга.

"Військово-політичні інформаційні приводи, звісно, позитивно позначатися не можуть. Проте в новорічний період або високий літній сезон це не має такого значення. У зимовий період у нас переважно туристичними локаціями є дестинації Західної України - Буковель, Закарпаття, Львівська та Івано-Франківська області, там цього військового напруження немає", - прокоментував він агентству "Інтерфакс-Україна" можливий вплив ВС.

І.Ліптуга також зазначив, що ситуація на Донбасі вже вплинула на туристичну репутацію України.

"Будь-який воєнний стан, терористичні акти, катаклізми будь-якого роду або негативні новини, звісно, спричиняють напругу в інформаційному полі та боязнь туристів якось пов'язувати свою подорож із візитами до таких точок. Останніми роками в країні постійно відбувається військовий конфлікт на східних територіях, тому у низці країн у будь-якому разі є обмеження та рекомендації щодо обережності під час вибору України як туристичного напряму. В інформаційному плані це суттєво впливає на репутацію країни як безпечної для подорожей. У реальності є приклади таких країн, як Ізраїль, в яких війна точиться перманентно, однак туризм розвивається досить високими темпами", - додав експерт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

АЗК "Укрнафта" працюють без світла на сході й півдні країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА