16:39 26.11.2018

Ощадбанк виграв у міжнародному арбітражі у РФ $1,3 млрд компенсації збитків через анексію Криму

2 хв читати
Ощадбанк виграв у міжнародному арбітражі у РФ $1,3 млрд компенсації збитків через анексію Криму

Арбітражний суд у Парижі 26 листопада 2018 року ухвалив рішення задовольнити вимогу про компенсацію збитків Ощадбанку (Київ), завданих унаслідок анексії Росією Криму.

Сума відшкодування становитиме $1,3 млрд плюс відсотки, які нараховуватимуть з моменту винесення рішення до моменту фактичної компенсації", - йдеться в повідомленні.

Слухання відбулося згідно з Арбітражним регламентом Комісії Організації Об'єднаних Націй щодо права міжнародної торгівлі 1976 року, а також відповідно до угоди між Кабінетом Міністрів України й урядом Російської Федерації про заохочення та взаємний захист інвестицій.

Як наголошується в повідомленні, рішення арбітражу на користь Ощадбанку стало результатом більше ніж чотирирічних зусиль команди Ощадбанку і його юридичних радників - компанії Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan, LLP і українського юридичного радника "Астерс Консалт".

Загалом обсяг позовної заяви Ощадбанку проти Російської Федерації з усіма додатками становив понад 30 тис. сторінок. Слухання справи відбулося в березні 2017 року.

"Наш приклад показує, що спроби змусити державу-агресора відповісти в юридичній площині за збитки, що виникли через окупацію частини території України, мають хорошу перспективу. Ми закликаємо інші українські компанії як державної, так і приватної форм власності, звертатися до міжнародного арбітражу для того , щоб відновити справедливість і змусити окупанта відповісти хоча б за економічні втрати України внаслідок розбійного нападу на нашу країну", - цитує прес-служба Ощадбанку главу правління фінустанови Андрія Пишного.

За словами банкіра, фахівці банку готові надати консультації організаціям, які підуть шляхом Ощадбанку і звертатимуться до міжнародних судових інституцій та арбітражу проти Російської Федерації з приводу втрат через анексію Криму.

"Наступні кроки - впровадження міжнародних стандартів корпоративного управління та залучення до капіталу Ощадбанку ЄБРР", - прокоментувала міністр фінансів України Оксана Маркарова в соцмережі Facebook.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА