11:59 27.11.2018

Прокуратура викликає екс-керівників НБУ Арбузова, Соркіна та Колобова у справі БТБ

1 хв читати
Прокуратура викликає екс-керівників НБУ Арбузова, Соркіна та Колобова у справі БТБ

Екс-голів Національного банку України Сергія Арбузова та Ігоря Соркіна, а також екс-першого заступника голови НБУ Юрія Колобова, котрий пізніше очолював Мінфін, викликали до Генпрокуратури України для проведення слідчих і процесуальних дій на 30 листопада, 3, 4 і 5 грудня цього року.

Як випливає з повісток, опублікованих у газеті "Урядовий кур'єр" у вівторок, та інформації в базі судових рішень, ідеться про кримінальну справу, в якій колишніх високопоставлених посадових осіб НБУ підозрюють у зловживанні службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України) при створенні телеканалу "Банківське телебачення" (БТБ), на фінансування якого у 2011-2013 роках було спрямовано 220 млн грн.

Крім цього, до Генпрокуратури у цій справі на ці самі дати викликали екс-заступника голови НБУ Олександра Ткаченка, екс-директора генерального економічного департаменту НБУ Ігоря Шумила й екс-радника голови НБУ Марту Гримську.

Про підозру екс-голові НБУ в розкраданні близько 120 млн грн при створенні БТБ Генпрокуратура повідомила ще у травні 2014 року. В повістках кримінальна справа датована 18 травня 2018 року, однак, відповідно до багатьох рішень у базі судових рішень, кримінальну справу під таким самим номером було порушено 18 травня 2015 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА