13:13 27.11.2018

АМКУ дозволив Якову Грибову, Беллі Фінкельштейн та Анатолію Кіпішу придбати контроль над Nemiroff Vodka Limited

2 хв читати
АМКУ дозволив Якову Грибову, Беллі Фінкельштейн та Анатолію Кіпішу придбати контроль над Nemiroff Vodka Limited

Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив Якову Грибову, Беллі Фінкельштейн та Анатолію Кіпішу придбати спільний контроль над Nemiroff Vodka Limited (Віргінські о-ва), зазначається в рішенні АМКУ.

АМКУ також дозволив компаніям Alverstone Trade&Invest Limited, Vinson Holdings Limited та Afaith Investments Limited (всі - Віргінські о-ви) здійснювати узгоджені неконкурентні дії з Nemiroff Vodka Limited відповідно до акціонерної угоди між компаніями.

Згідно з рішенням АМКУ, зобов'язання про уникнення конкуренції поширюється виключно на акціонерів компанії Nemiroff Vodka Limited, їхніх кінцевих бенефіціарів та осіб, пов'язаних із ними відносинами контролю. Утримання від конкуренції поширюється на час дії угоди та на два роки після її завершення.

За даними АМКУ, Alverstone, Vinson і Afaith займаються виробництвом, продажем, дистрибуцією та просуванням спиртних напоїв, включаючи горілку та інші напої, що містять і не містять алкоголь, на території країн колишнього СРСР, країн Східної та Центральної Європи і США.

Угода про уникнення конкуренції передбачає, що акціонери та бенефіціари Nemiroff не можуть займатися аналогічною діяльністю і володіти акціями компаній, які здійснюють таку діяльність, на зазначеній території.

Як повідомлялося, в березні-2017 Яків Грибов та Анатолій Кіпіш стали 100% акціонерами компанії Nemiroff Vodka Ltd, до цього їхня частка становила 74,96%.

Nemiroff - один із найбільших світових виробників алкоголю. В Україні виробничі потужності компанії розташовані в Немирові (Вінницька обл.). Сумарна проектна потужність розливних ліній заводу становить 120 млн літрів готової продукції на рік. За інформацією Nemiroff, вона є найбільшим експортером української горілчаної продукції, займаючи понад 40% в загальному обсязі продажів на зовнішніх ринках, а також входить до топ-10 світових постачальників горілки в сегменті Duty Free&Travel Retail. Продажі Nemiroff охоплюють понад 60 країн в Європі, на Близькому Сході, у Середній і Південно-Східній Азії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА