14:44 27.11.2018

Борг РФ за позовом Ощадбанку про компенсацію збитків через втрачені в Криму інвестиції щодня зростатиме на $97 тис.

2 хв читати
Борг РФ за позовом Ощадбанку про компенсацію збитків через втрачені в Криму інвестиції щодня зростатиме на $97 тис.

Борг Російської Федерації за позовом Ощадбанку (Київ) про компенсацію збитків установи з огляду на втрачені в Криму інвестиції щодня зростатиме на $97 тис., повідомив голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.

"$97 тис. - саме така сума з сьогоднішнього дня і щодня нараховуватиметься за рішенням Арбітражного трибуналу в Парижі у разі невиконання Російською Федерацією зобов'язання відшкодувати Ощадбанку майже $1,3 млрд збитків, завданих унаслідок анексії та окупації АР Крим", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Як повідомлялося, Арбітражний суд у Парижі 26 листопада задовольнив вимогу Ощадбанку компенсувати йому збитки, завдані внаслідок анексії Криму Російською Федерацією.

Сума відшкодування становитиме $1,3 млрд плюс відсотки, які нараховуватимуться з моменту ухвалення рішення до моменту фактичної компенсації.

Слухання відбулося згідно з Арбітражним регламентом Комісії Організації Об'єднаних Націй з прав міжнародної торгівлі в 1976 році, а також відповідно до угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом Російської Федерації про заохочення і взаємний захист інвестицій.

Російська Федерація не визнала рішення міжнародного арбітражу за позовом Ощадбанку про компенсацію збитків на $1,3 млрд з огляду на втрачені в Криму інвестиції.

Ощадбанк станом на березень 2014 року мав найбільшу банківську мережу в Криму, що налічувала 294 територіально відокремлені безбалансові відділення.

Ощадбанк засновано в 1991 році. Його єдиним власником є держава.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 липня 2018 року за розміром чистих активів Ощадбанк посідав 2-ге місце серед 83 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА