15:52 27.11.2018

"Укрзалізниця" вводить спецрежим контролю небезпечних цивільних вантажів

2 хв читати
"Укрзалізниця" вводить спецрежим контролю небезпечних цивільних вантажів

"Укрзалізниця" вводить підвищений режим контролю за небезпечними невійськовими вантажами, зокрема нафтопродуктами, повідомив в. о. голови правління компанії Євген Кравцов.

"Ми також вводимо спеціальний режим контролю за невійськовими небезпечними вантажами. Це особливо стосується нафтопродуктів та інших вантажів, що мають ознаки ризику: їх охоронятимуть окремо", - сказав він під час інфраструктурного дня Європейської бізнес асоціації (ЄБА) у вівторок.

За словами в. о. голови правління, це ніяк не вплине на перевезення, але введений спецрежим контролю посилить безпеку цих категорій вантажів, забезпечить непроникнення третіх осіб в місця їхньої дислокації.

Як сказав Є.Кравцов, спецрежим охорони небезпечних вантажів здійснюватиметься силами "Укрзалізниці" і спеціальних формувань, також буде посилено охорону критичних об'єктів інфраструктури, пасажирських вокзалів.

"На сьогоднішній день ми не бачимо ризиків вантажних перевезень основних категорій товарів за основними напрямками. "Укрзалізниця" завжди була готовою і завжди забезпечувала військові потреби держави і для нас введення воєнного стану в принципі подія ординарна. Технологічно і технічно ми готові виконати всі завдання, які будуть поставлені військовим командуванням", - заявив Є.Кравцов.

Він також зазначив, що введення в країні військового стану не буде негативно впливати на перевезення цивільних вантажів, незважаючи на пріоритетність військових перевезень.

"Працюємо в штатному, хоча і посиленому режимі. Ризиків для клієнтури наразі жодних не бачимо", - наголосив керівник "Укрзалізниці".

Як повідомлялося, "Укрзалізниця", готова переорієнтувати портові вантажопотоки при зміні логістики Азовського регіону після введення воєнного стану.

Указ президента України про введення воєнного стану строком на 30 днів, який у понеділок прийняла Верховна Рада, зараз опрацьовується в юридичному управлінні і 28 листопада буде офіційно опубліковано у парламентській газеті "Голос України".

Верховна Рада 26 листопада ухвалила введення воєнного стану в низці областей України, оголошене указом президента Петра Порошенка терміном на 30 діб. Однак наразі не зрозуміло, з якого часу і числа воно вводиться, оскільки у першому варіанті президентського указу значилося: з 14.00 26 листопада терміном на 60 діб. Водночас президент Петро Порошенко в своєму телезверненні заявив про рішення, що дату введення воєнного стану буде скоригована - 9:00 28 листопада 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА