17:37 27.11.2018

Україна і Пакистан обговорюють плани спільного виробництва пакистанського ОБТ Al-Khalid-1

2 хв читати
Україна і Пакистан обговорюють плани спільного виробництва пакистанського ОБТ Al-Khalid-1

Україна і Пакистан відпрацьовують плани щодо подальшого нарощування двостороннього військово-технічного співробітництва (ВТС) у сфері бронетанкобудування.

Як повідомила прес-служба держконцерну "Укроборонпром" у вівторок, стан виконання поточних домовленостей і потенціал українсько-пакистанського ВТС обговорювався під час переговорів заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони (РНБО) Олега Гладковського і федерального міністра оборонної промисловості Пакистану Зобаїді Джалал Хан, що відулися в перший день роботи 10-ї міжнародної оборонної виставки IDEAS-2018 (Карачі, Пакистан).

Під час зустрічі сторони визначили перспективи подальшого співробітництва. Зокрема, йшлося про спільне виробництво на території Пакистану танків "Аль-Халід-1", а також організації послуг із капітального ремонту та модернізації танків Т-80УД, поставлених Україною пакистанському замовнику в 1997-99 роках. Згідно з оцінками сторін, до перспективних напрямів двостороннього ВТС зараховано організацію спільних виробництв бронетехніки з поглибленою технологічною участю України в інтересах Збройних сил обох країн, зазначається в повідомленні.

Як наголосив О.Гладковський, наразі українська і пакистанська сторони вийшли на якісно новий рівень ВТС: йдеться про взаємну інтеграції оборонних технологій і організацію спільних проектів у сфері ОПК.

Міністр оборонної промисловості Пакистану підтвердила стратегічний рівень партнерства з Україною в області розвитку ОПК, повідомила прес-служба.

Міжнародна оборонна виставка та семінар IDEAS - одна з основних регіональних спеціалізованих виставок оборонної промисловості в Південній Азії.

У роботі IDEAS-2018, що відбудеться 27-30 листопада в Карачі, очікується участь понад 500 оборонних підприємств з 50 країн. Україна представляє на виставці потенційним замовникам азіатського регіону, зокрема перспективну бронетехніку, високоточне протитанкове озброєння, системи управління артилерійським вогнем.

Пакистан входить до числа найбільших партнерів України із ВТС в Азіатському регіоні. У рамках укладеного в 1996 році контракту вартістю близько $ 650 млн, Україна поставила Пакистану 320 танків Т-80УД. У 2016 році, під час міжнародної IDEAS 2016, сторони закріпили згідно з меморандумом плани із розширення двосторонньої ВТС у сфері техобслуговування і модернізації пакистанської бронетехніки. Досягнуті домовленості передбачають розміщення на потужностях ОПК України пакистанського оборонного замовлення на суму понад $ 600 млн.

З 2001 року Україна також співпрацює з Пакистаном і КНР упроекті пакистанського ОБТ Al-Khalid, коли був укладений перший контракт на поставку моторно-трансмісійних відділень (МТО) на базі двигуна 6ТД-2 для зібраного на потужностях у Таксилі пакистанського ОБТ, що має хороший експортний потенціал. На сьогодні українські фахівці вже освоїли двигун нового покоління 6ТД-3 потужністю 1500 к.с., який може конкурувати з розробками світових виробників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА