18:33 27.11.2018

НКРЕКП схвалила проекти підвищення тарифів на тепло для населення на 15,9-19,8% для шести ТКЕ

2 хв читати
НКРЕКП схвалила проекти підвищення тарифів на тепло для населення на 15,9-19,8% для шести ТКЕ

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), схвалила проекти постанов про підвищення тарифів на тепло для населення для останніх шести виробників теплоенергії (ТКЕ) на 15,9% -19,8%.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні комісії у вівторок через підвищення урядом з 1 листопада ціни на природний газ для населення і ТКЕ на 23,5% у рамках домовленостей з Міжнародним валютним фондом (МВФ), тоді як для перших 20 ТКЕ воно було ухвалено на засіданні 23 листопада.

Проекти постанов буде оприлюднено на сайті НКРЕКП із метою доведення інформації до суб'єктів госпдіяльності, а також споживачів теплової енергії. Після завершення терміну надання зауважень і пропозицій відбудеться відкрите обговорення проектів та їхнє затвердження.

Під час засідання комісії її голова Оксана Кривенко зазначила, що підвищення тарифів на тепло є вимушеним кроком з огляду на зростання вартості природного газу, який використовується для забезпечення теплоенергією побутових споживачів.

У свою чергу представники вищезазначених підприємств, а також місцевого самоврядування погодилися зі схваленням запропонованих проектів.

Як повідомлялося, підготовлені до засідання проекти передбачають підвищення одноставочного тарифу на тепло в рамках зазначеного вище діапазону для КП "Вінницяміськтеплоенерго", КП "Міськтепловодоенерго" міста Кам'янець-Подільський, ТОВ "Рівнетеплоенерго", ДКП "Хмельницьктеплокомуненерго", КПТМ "Черкаситеплокомуненерго" та ПрАТ "Черкаське хімволокно".

Водночас тариф на теплоенергію, вироблену цими підприємствами для потреб бюджетних установ, може бути знижено на 10,9% - 17,7%, інших категорій - на 11,5-17,5% (крім "Черкаського хімволокна", де намічено зростання на 6,3-6,4%).

Тариф для потреб релігійних організацій, згідно з проектом постанови НКРЕКП, значно зросте - від 63,5% до 91,6%.

У середньому, за даними НКРЕКП, підвищення ціни на природний газ для ТКЕ на 23,5% приведе до зростання їхніх тарифів на теплову енергію для населення на 17,1%. Підвищення тарифів для перших 20-ти ТКЕ запропоновано в діапазоні від 7,4%, для Фірми "ТехНова" в Чернігові до 37,85% для КП "Коменергосервіс" у Дніпрі.

Як повідомлялося, менеджмент МВФ і Україна в жовтні досяг угоди про нову 14-місячну програму підтримки економічної політики stand by (SBA) на $3,9 мрд, яка замінить програму розширеного фінансування (EFF), затверджену в березні 2015 року, дія якої спливатиме в березні 2019 року. Уряд у рамках домовленостей з фондом 19 жовтня ухвалив рішення підвищити в Україні з 1 листопада 2018 року ціни на газ для населення і теплокомуненерго на 23,5%.

Водночас умовою винесення нової програми stand by на затвердження ради директорів МВФ, згідно з даними агентства "Інтерфакс-Україна", є перегляд регулятором тарифів на опалення з урахуванням нової ціни на газ з офіційною публікацією цих рішень в "Урядовому кур'єрі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не планує виставляти газотранспортні потужності на аукціон після завершення транзитного договору з РФ

"Метінвест" з 1 травня підвищить зарплату працівникам виробничих та ремонтних підприємств в Україні

Європейські компанії не зможуть надавати профпослуги своїм "дочкам" у РФ із червня

NovaPay сформувала мережу з 2,8 тис POS-терміналів по Україні

США в рамках тиску на РФ готують санкції проти деяких китайських банків - ЗМІ

"Укрнафта" збільшила запаси на 3 млн тонн нафти та 0,6 млрд куб. м газу

ВР розгляне питання звільнення семи членів Рахункової палати - Железняк

Розвиток ринку біометану допоможе аграріям диверсифікувати бізнес - Мінагрополітики

Moneyveo планує збільшити частку на ринку споживчого кредитування до 14,5-16,5% у 2024 р.

Фінкомпанії з обмеженням ставки за мікрокредитами 1% на добу будуть обережнішими у виборі клієнтів - думка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА