13:16 29.11.2018

KfW може виділити EUR150 млн на ремонт доріг на Донбасі та хвилеріз в Одеському морпорту

2 хв читати

Німецький державний банк розвитку (KfW) може виділити Україні EUR60 млн на завершення будівництва хвилеріза та виконання робіт із поглиблення акваторії Одеського порту та EUR 90 млн на проведення капітального ремонту дороги Н08 Запоріжжя - Маріуполь і відновлення дороги Н32 Покровськ-Бахмут-Михайлівка.

"Переговори з KfW щодо кредиту: EUR 60 млн для завершення будівництва хвилеріза в порту "Одеса" та EUR 90 млн на капітальний ремонт доріг Н08 Запоріжжя-Маріуполь", - написав на своїй сторінці у Facebook заступник міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції Віктор Довгань.

Водночас на сайті Міністерства інфраструктури зазначається, що його глава Володимир Омелян підтвердив зацікавленість України в залученні кредитних коштів Федеративної Республіки Німеччина в розмірі EUR150 млн (кредит KfW), передбачених на відновлення транспортної інфраструктури в східних регіонах України. Зокрема, Мінінфраструктури планує реалізувати такі проекти: будівництво хвилеріза та здійснення робіт із поглиблення акваторії Одеського порту; ремонт національної дороги Н-08 Бориспіль - Дніпро - Запоріжжя (через Кременчук) - Маріуполь на ділянці дороги Запоріжжя - Маріуполь і відновлення і поліпшення транспортно-експлуатаційного стану автомобільної дороги державного значення Н-32 Покровськ - Бахмут - Михайлівка.

За даними Мінінфраструктури, німецька сторона також висловила зацікавленість в участі в модернізації електровозів АТ "Укрзалізниця" і в електрифікації залізниці, зокрема на півдні України, біля портів.

Крім цього, за результатами переговорів з німецькою стороною Україна отримає додаткові 20 тис. двосторонніх дозволів на автоперевезення, які діятимуть до кінця січня 2019 року.

Також сторони погодилися розглянути можливість збільшення квоти дозволів на 2019 рік.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України в березні схвалив підписання угоди з KfW про отримання EUR9 млн фінансової підтримки на розвиток соціальної інфраструктури. Реалізація акта дасть змогу отримати підтримку від уряду Німеччини в рамках двостороннього співробітництва за напрямом "Відновлення на сході України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА