13:25 29.11.2018

Суд Києва переніс засідання щодо оскарження результатів відбору радників для приватизації п’яти держкомпаній

2 хв читати
Суд Києва переніс засідання щодо оскарження результатів відбору радників для приватизації п’яти держкомпаній

Окружний адміністративний суд Києва переніс на 11 грудня засідання з питання оскарження результатів конкурсу на відбір інвестиційних радників для приватизації п'яти державних компаній, повідомив виконувач обов'язків голови Фонду державного майна (ФДМ) Віталій Трубаров.

"Судове засідання, яке могло розблокувати затвердження Кабміном інвестиційних радників на п'яти підприємствах "великої" приватизації, зокрема на ОПЗ, перенесли на 11 грудня. Причина - неявка заявника, компанії "Грант Торнтон", яка після своєї поразки на конкурсі вирішила оскаржити результати відбору інвестрадників", - написав він у соцмережі Facebook у четвер.

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва заборонив Кабінету Міністрів затверджувати радників із приватизації контрольних пакетів належних державі акцій ПАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК), "Одеський припортовий завод" (ОПЗ), держпідприємств "Вугільна компанія "Краснолиманська", "Завод "Електроважмаш" і ПрАТ "Індар".

ТОВ "Грант Торнтон" 21 і 22 серпня звернулося до Окружного адміністративного суду Києва з позовами до ФДМ, у яких просило визнати недійсними результати конкурсів з відбору радників для "Електроважмашу", "Краснолиманської" та "Індару". Позов до ФДМ з вимогою скасувати рішення конкурсної комісії з відбору радників ОГХК і ОПЗ подало також ТОВ "АК Маршаллер і партнери", а у вересні всі вони були об'єднані в одну справу.

У свою чергу ФДМ подав позов проти "Грант Торнтон" про спростування недостовірної інформації та захист ділової репутації, де він, зокрема, просить суд стягнути 10 млн грн компенсації.

На думку "Грант Торнтон", зазначені конкурси з відбору радників відбулися з грубими правопорушеннями під час проведення других етапів 30-31 липня 2018 року. За даними компанії, в присутності всіх учасників конкурсу не було розкрито конверти з конкурсними пропозиціями й визначено їх відповідність вимогам, а також не було визначено найкращі конкурсні пропозиції шляхом нарахування балів і переможців цих конкурсів. Компанія також стверджує, що запропонована нею і фіксована, і залежна від результатів приватизації винагорода в низці випадків нижча, ніж відповідна цінова пропозиція компаній, визнаних переможцями конкурсів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА