17:14 29.11.2018

Запровадження воєнного стану не впливає на ринок нерухомості, але може призвести до обмеження попиту та інвестицій

2 хв читати

Запровадження воєнного стану в Україні не впливає на регулювання нерухомості та землі, проте може призвести до обмеження попиту та інвестицій, вважає керівник практики нерухомості та будівництва DLA Piper Ukraine Наталія Кочергіна.

"З юридичної точки зору запровадження воєнного стану поки що не впливає на ринок. Проте сам факт його запровадження з психологічного боку впливає на очікування і настрої споживачів та інвесторів, що може призвести до обмеження споживчого попиту та інвестицій", - повідомила в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" Н.Кочергіна.

Вона зазначила, що в разі створення військових адміністрацій вони отримують повноваження щодо вирішення земельних питань та видачі містобудівних умов і обмежень. Водночас військові адміністрації не можуть передавати землі в оренду на термін більше ніж рік та вилучати землі з комунальної власності.

Експерт також додала, що у виконання указу президента Кабінет Міністрів має розробити і ввести план встановлення та забезпечення заходів режиму воєнного стану, який може передбачати обмеження для фізичних та юридичних осіб.

"Наприклад, у разі оголошення мобілізації в регіонах, де запроваджено воєнний стан, має бути розроблено мобілізаційні плани, які можуть передбачати мобілізацію будівель і споруд. У цьому разі визначене мобілізаційним планом нерухоме майно може бути вилучене з власності на потреби оборони", - зазначила Н.Кочергіна.

Як повідомлялося, Верховна Рада 26 листопада затвердила указ президента про запровадження в Україні воєнного стану до 14:00 26 грудня із застереженням, що він запроваджується в десяти областях країни, що межують із Росією та Придністров'ям.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА