10:48 30.11.2018

"Укрзалізниця" запустила залізничний експрес із Києва до аеропорту "Бориспіль"

2 хв читати
"Укрзалізниця" запустила залізничний експрес із Києва до аеропорту "Бориспіль"

АТ "Укрзалізниця" відправить у перший рейс цілодобовий залізничний експрес за маршрутом Київ-Пасажирський – Дарниця – Бориспіль-аеропорт.

"Очікується, що регулярне курсування розпочнеться о 13:00", - повідомили в прес-службі компанії в п'ятницю.

На маршруті курсуватимуть чотири рейкові автобуси виробництва польської Pesa Bydgoszcz SA місткістю до 120 пасажирів і з багажною зоною, модернізовані "Укрзалізницею". Квитки вартістю 80 грн можна придбати за готівку у двох касах на Центральному та Південному вокзалах, за безготівковим розрахунком - у чотирьох кіосках самообслуговування, встановлених у конкорсі над чотирнадцятою колією. Також пасажири можуть розрахуватися за проїзд безпосередньо в поїздах за технологією, аналогічною запровадженій у київському метрополітені.

Вартість реалізації проекту, згідно з повідомленням прес-служби, сягнула 480 млн грн. "Під час реалізації проекту добудовано до наявної залізничної інфраструктури близько 4 км колії, зведено залізничну естакаду завдовжки 272 м над трасою M03 Київ-Харків. Побудовано дві пасажирські платформи з павільйонами поблизу аеропорту та критий пішохідний перехід від платформ до термінала D "Борисполя", – повідомляється на сайті "Укрзалізниці".

У рамках проекту також побудовано дві зали очікування з кондиціонерами, телевізорами, розетками, Wi-Fi та зоною для дітей. Вхід у зазначені зони здійснюється за наявності квитка на експрес.

Як повідомлялося, АТ "Укрзалізниця" 29 листопада розмістила в західному переході Центрального залізничного вокзалу Києва розклад залізничного експресу до аеропорту "Бориспіль", по 30 рейсів у кожному напрямку.

"Укрзалізниця" прогнозує перевозити за маршрутом Київ - Міжнародний аеропорт "Бориспіль" близько 3,8 млн пасажирів уже в 2019 році та провадить переговори про електрифікацію ділянки колії з Києва до міжнародного аеропорту "Бориспіль".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА