13:29 30.11.2018

Єврокомісія виділила Україні EUR500 млн першого траншу макрофінансової допомоги

2 хв читати
Єврокомісія виділила Україні EUR500 млн першого траншу макрофінансової допомоги

Президент України Петро Порошенко повідомив, що Європейська комісія ухвалила позитивне рішення про виділення Україні першого траншу Четвертої програми макрофінансової допомоги ЄС обсягом 500 млн євро та подякував ЄК за це рішення.

"Щиро вдячний Єврокомісії за позитивне рішення про виділення Україні першого траншу Четвертої програми макрофінансової допомоги ЄС обсягом 500 млн євро", - написав П.Порошенко на своїй сторінці у соцмережі Facebook у п'ятницю вдень.

Глава Української держави додав, що високо цінує особисту підтримку з боку президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера та віце-президента Валдіса Домбровскіса, "про що ми домовилися під час зустрічей у Гельсінкі на початку листопада".

П.Порошенко назвав таке рішення Єврокомісії "дуже важливим сигналом незмінної підтримки Євросоюзу в умовах останніх викликів із боку російського агресора".

Згідно з оприлюдненим у п'ятницю вдень з повідомленням прес-служби Єврокомісії, Україна виконала необхідні умови для отримання першої виплати програми.

Зокрема, до цих умов входять заходи щодо активізації боротьби з корупцією, підвищення прозорості реєстрів компаній, підвищення передбачуваності податкового середовища та зміцнення управління державними підприємствами. Також в ЄК відзначили важливість досягнення домовленості з Міжнародним валютним фондом (МВФ) щодо нової угоди.

"ЄС продовжить роботу з українською владою за своїм порядком денним реформ, зокрема в тих сферах, які пов'язані з черговим траншем програми макрофінансової допомоги. До них входять подальші заходи в боротьбі з корупцією, а також досягнення прогресу в справі створення Вищого антикорупційного суду України, управління державними фінансами, продовження реформ енергетичного та банківського секторів і реформи в галузі соціальної політики", - пояснили в ЄК.

В Єврокомісії поінформували, що завдяки першому траншу загальна сума макрофінансової допомоги досягла EUR3,3 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА