16:31 30.11.2018

ЄС виділить EUR4 млн на створення 2 тис. ОСББ в Україні

2 хв читати
ЄС виділить EUR4 млн на створення 2 тис. ОСББ в Україні

 Європейський Союз виділить EUR4 млн на стимулювання створення і підтримку об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) у рамках Програми підтримки енергоефективності в Україні (EE4U), повідомила прес-служба Програми розвитку ООН (ПРООН).

Згідно з повідомленням, ЄС спільно з ПРООН запускають проект "Об'єднання співвласників будинків для впровадження стійких енергоефективних рішень". У рамках проекту буде створено 2 тис. нових ОСББ. Крім того, 4 тис. Об'єднань навчать управлінню енергоефективними проектами. Проект розрахований на два роки і триватиме до 30 вересня 2020 року.

"Щоб підтримати сталий розвиток міст і громад, а також задовольнити потребу людей в якісному житлі, ПРООН розпочинає впровадження нового проекту, завдання якого - мобілізувати співвласників багатоквартирних будинків в Україні і допомогти їм значно поліпшити енергоефективність їхніх будівель шляхом зниження споживання і вартості енергії", - сказав директор ПРООН в Україні Янтомас Хімстра.

За словами керівника Програм співробітництва Представництва ЄС в Україні Штефана Шльойнінга, у всіх регіонах України заплановані масштабні інформаційні кампанії на підтримку ОСББ.

Прес-служба ПРООН зазначає, що, згідно з проектом, заплановано проведення серій індивідуальних і групових консультацій для співвласників, які мають намір створити ОСББ, діючих об'єднань і місцевої влади з питань створення ОСББ, фінансового менеджменту, пошуку фінансування для ініціатив щодо поліпшення стану будинків.

Як повідомлялося, раніше Кабінет Міністрів України прийняв проект розпорядження про підписання договору з Європейською комісією про фінансування "Програми підтримки енергоефективності в Україні - ЕЕ4U" строком на сім років. У рамках програми інвестиції в енергоефективність становитимуть EUR268 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА