19:31 30.11.2018

Макрофінансова допомога ЄС обсягом EUR500 млн надійде в Україну протягом кількох днів

2 хв читати
Макрофінансова допомога ЄС обсягом EUR500 млн надійде в Україну протягом кількох днів

Президент України Петро Порошенко заявив, що макрофінансова допомога Європейського Союзу обсягом EUR500 млн надійде в Україну протягом кількох днів.

"Ухвалено рішення про надання Україні макрофінансової допомоги, і протягом короткого часу - кількох днів - макрофінансова допомога надійде (в Україну - ІФ) в розмірі EUR500 млн", - сказав президент, виступаючи на засіданні Ради регіонального розвитку Хмельницької області у п'ятницю.

Раніше цього дня П.Порошенко повідомив, що Європейська Комісія ухвалила позитивне рішення про надання Україні першого траншу четвертої програми макрофінансової допомоги ЄС обсягом EUR500 млн.

Згідно з оприлюдненим у п'ятницю вдень повідомленням прес-служби Єврокомісії, Україна виконала необхідні умови для отримання першої виплати програми.

Зокрема, до цих умов належать заходи щодо активізації боротьби з корупцією, підвищення прозорості реєстрів компаній, підвищення передбачуваності податкового середовища та зміцнення управління державними підприємствами. Також у ЄК відзначили важливість досягнення домовленості з Міжнародним валютним фондом (МВФ) щодо нової угоди.

"ЄС продовжить роботу з українською владою за своїм порядком денним реформ, зокрема у сферах, пов'язаних із черговим траншем програми макрофінансової допомоги. До них належать подальші заходи в боротьбі з корупцією, а також досягнення прогресу в справі створення Вищого антикорупційного суду України, управління державними фінансами, продовження реформ енергетичного та банківського секторів і реформи в галузі соціальної політики", - пояснили в ЄК.

У Єврокомісії поінформували, що завдяки першому траншу загальна сума макрофінансової допомоги сягнула EUR3,3 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА