08:08 03.12.2018

Трамп заявив про поступки Китаю в торговельній війні з США

1 хв читати
Трамп заявив про поступки Китаю в торговельній війні з США

Президент США Дональд Трамп заявив про ще одну перемогу, здобуту в торговельній війні з Китаєм. Цього разу йдеться про тарифи на ввезення в КНР американських автомобілів. У своєму Twitter Трамп написав, що Китай погодився знизити і скасувати ввізні мита на машини з США. Зараз вони досягають 40%.

"Китай погодився знизити і скасувати тарифи на автомобілі, що надходять в Китай з США. Зараз тариф дорівнює 40%", - написав президент США.

Раніше Білий дім оголосив, що під час переговорів на саміті G20 в Аргентині американській адміністрації вдалося добитися від китайського керівництва згоди на збільшення закупівель сільськогосподарської і промислової продукції, виробленої в США. Причому йдеться про "істотні обсяги", говорилося в заяві.

Водночас адміністрація Трампа погодилася на 90 днів відкласти оголошене раніше чергове підвищення мит на китайські товари, що надходять у США. Однак Вашингтон пообіцяв підняти мита, якщо протягом цього терміну сторони не продемонструють прогрес у переговорах. Однією з центральних зустрічей саміту стали переговори Трампа і голови КНР Сі Цзіньпіна, які тривали понад дві години і зайняли більше запланованого часу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА