12:17 03.12.2018

Експорт української агропродукції до ЄС за 10 місяців зріс на 1,3%

2 хв читати
Експорт української агропродукції до ЄС за 10 місяців зріс на 1,3%

Український аграрний експорт у країни ЄС у січні-жовтні 2018 року зріс на 1,3% порівняно з аналогічним періодом 2017 року - до $ 4,7 млрд, повідомляється на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства.

Згідно з повідомленням, за результатами 10 місяців зовнішньоторговельний обіг аграрними і харчовими товарами між Україною та країнами ЄС збільшився на 7,1% - до $ 6,9 млрд.

"Країни ЄС є для України надзвичайно важливими партнерами з точки зору торговельно-економічних відносин у галузі АПК. Динаміка розвитку двосторонньої торгівлі аграрними і харчовими продуктами це підтверджує. Частка ЄС у регіональній структурі українського агроекспорту за 10 місяців 2018 року становить 31,6%", - процитовано в повідомленні слова заступника міністра аграрної політики і продовольства з питань європейської інтеграції Ольги Трофімцевої.

За її словами, найбільшими імпортерами української агропродукції серед країн ЄС за січень-жовтень стали Нідерланди ($ 865,5 тис.), Іспанія ($ 713,6 тис.), Італія ($ 583,7 тис.) І Польща ($ 535,3 тис. ).

"За цей період українські виробники збільшили обсяги експорту низки продуктів на ринках ЄС. Передусім, йдеться про насіння рапсу, м'ясо та харчові субпродукти птиці, пшениці, кукурудзи, овочі, бобові сушені, горіхи, кондитерські вироби з цукру, олії з рапсу або гірчиці , шоколад та інші продукти", - зазначила О.Трофімцева.

Заступник міністра зазначила, що імпорт європейських товарів показав зростання за вказаний період і становив майже $ 2,2 млрд. Україна за 10 місяців найбільшими партіями імпортувала з країн ЄС тютюн і вироби з нього, шоколад і продукти з какао бобів, продукти для годування тварин, м'ясо і субпродукти , алкогольну продукцію, вироби з зерна і хлібних злаків і інші товари.

Як повідомлялося, експорт агропродукції з України за підсумками 10 місяців 2018 року виріс на 1,1% порівняно з аналогічним періодом минулого року - до $14,8 млрд. Головними торговими партнерами України в області АПК залишаються країни Азії, які посідають перше місце у регіональній структурі експорту, друге - Європейський Союз, третє - країни Африки.

За січень-жовтень 2018 зовнішньоторговельний обіг продукції агропромислового комплексу становив $19,2 млрд і збільшився на 5% порівняно з аналогічним періодом 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА