12:26 03.12.2018

Воєнний стан не вплинув на стабільність банківської системи

2 хв читати
Воєнний стан не вплинув на стабільність банківської системи

Стан банківської системи нині є стабільним, запровадження воєнного стану в країні не вплинуло на роботу банківської системи, заявила перший заступник глави Національного банку України (НБУ) Катерина Рожкова під час брифінгу в Києві в понеділок.

"Відтоків по банківській системі немає. У мене поки що немає даних за п'ятницю (30 листопада - ІФ), але обсяг строкових депозитів не змінився загалом у банківській системі, якщо порівнювати стан за тиждень до запровадження воєнного стану та останні дані, які ми бачили на ранок п'ятниці", - сказала вона.

К.Рожкова уточнила, що ліквідність банківської системи нині коливається між 72-75 млрд грн. Звернень банків щодо підтримання ліквідності немає.

"Коливання, які ми бачили, це були коливання поточних залишків. Але їм характерні коливання, які абсолютно не пов'язані з панічними настроями", - наголосила перший заступник глави НБУ.

Стосовно інформаційного поля, за даними К.Рожкової, в перші два дні після запровадження воєнного стану дійсно кол-центри банків працювали більш інтенсивно, оскільки надходило дуже багато запитань від населення. Водночас на сьогодні ситуація стабілізувалася, додала вона.

Перший заступник глави НБУ зазначила, що перші дні після запровадження воєнного стану також спостерігалася підвищена чутливість населення до ситуації на валютному ринку, особливо в тих областях, які зазначені в законі Верховної Ради. Проте на сьогодні ситуація стабілізувалася, зазначила К.Рожкова.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко 26 листопада підписав указ "Про введення воєнного стану в Україні" №393/2018, яким запроваджується воєнний стан на 30 діб - з 14:00 26 листопада до 14:00 26 грудня 2018 року. Цього самого дня Верховна Рада затвердила закон, що вводить в дію указ президента.

Згідно з нормативними актами, воєнний стан запроваджено в областях, що межують із РФ та Придністров'ям: Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Одеській, Харківській, Чернігівській і Херсонській, Донецькій і Запорізькій областях і внутрішніх водах Азовсько-Керченської акваторії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Феросплавні заводи розглядають можливість запуску підприємств після простою з жовтня 2023 року

НБУ в п'ятницю опустив офіційний курс гривні ще на 17 коп. - до 39,72 грн/$1

Акціонери ПФТС схвалили і збільшення СК вдвічі, і можливу здачу ліцензії, біржа розраховує на діалог з регулятором

Кабмін виділив майже 7,2 млрд грн на відновлення енергосистеми України - Шмигаль

Інфляція в Україні у квітні 2024 р. знизилася до 0,2%, у річному виразі збереглася на рівні 3,2% - Держстат

Шмигаль: Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших, іще раз закликаю до економії

Для бізнесу та промисловості Києва з 18:00 п'ятниці до 07:00 суботи запроваджуються обмеження споживання електроенергії

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА