13:39 03.12.2018

Іноземні партнери переносять переговори про інвестиції, зустрічі та візити через воєнний стан в Україні

2 хв читати
Іноземні партнери переносять переговори про інвестиції, зустрічі та візити через воєнний стан в Україні

Введення воєнного стану в Україні спричинило за собою перенесення на початок наступного року візитів іноземних партнерів, зустрічей і переговорів про інвестиції, повідомив президент UBC Group Ігор Гуменний.

"Як впливає військовий стан на бізнес UBC Grope? Трагічного нічого немає. Просто переносяться зустрічі, візити ділових партнерів, під загрозою кредитні лінії, страховки, міжнародні контакти. Бізнес і переговори про інвестиції підвисають до після НР і різдвяних свят. Сподіваюся, військовий стан лише на місяць", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За словами в.о. генерального директора AB InBev Efes Дениса Хренова, в указі президента згадується перелік з 12 статей Конституції України, які можуть в будь-якому обсязі бути обмежені.

"Ми почуваємося дуже тривожно. Від держави сильно залежить, наскільки виросте, збережеться чи впаде економічна активність в країні. Офіційного пояснення, які заходи малися на увазі під указом про воєнний стан - немає", - повідомив він журналістам на прес-конференції в п'ятницю.

Д.Хренов зазначив, що введення воєнного стану без чіткого і повного роз'яснення суті тимчасових обмежень, що впливають на бізнес, не сприяє поліпшенню інвестиційного клімату і сприйняття України як "місця для інвестицій" і більше того, ставить під загрозу заплановані інвестиції.

"Діалог із бізнесом у цьому плані був би дуже корисним. Необхідно було хоча б ті заходи, які не є секретними і стосуються бізнесу, заздалегідь обговорити, знайти ефективні та конструктивні шляхи впровадження цих заходів, для того, щоб вони якомога менше впливали на економіку держави", - зазначив в.о. генерального директора AB InBev Efes.

Союз українських підприємців (СУП) у свою чергу оприлюднив заяву із закликом підприємців, які працюють на території, на якій введено військовий стан, інформувати бізнес-асоціацію про випадки накладення обмежень на підприємницьку діяльність чи інші негативні дії органів влади. СУП повідомлятиме про факти порушень уповноважені органи, щоб уникнути обмеження підприємницької діяльності членів СУП.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко 26 листопада підписав указ "Про введення воєнного стану в Україні" №393 / 2018, згідно з яким вводиться військовий стан на 30 діб - з 14:00 26 листопада до 14:00 26 грудня 2018 року. Цього ж дня Верховна Рада затвердила закон, що вводить в дію указ президента.

Згідно з нормативними актами, воєнний стан введено у прикордонних з Росією і Придністров'ям областях: Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Одеській, Харківській, Чернігівській та Херсонській, Донецькій і Запорізькій областях та внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА