15:19 03.12.2018

Укрсоцбанк оскаржить 30,5 млн грн штрафу НБУ за слабкий фінмоніторинг

2 хв читати
Укрсоцбанк оскаржить 30,5 млн грн штрафу НБУ за слабкий фінмоніторинг

Укрсоцбанк (Київ) категорично не згоден з висунутими на його адресу Нацбанком Украни обвинуваченнями про здійснення ризикової діяльності та заявляє, що самостійно виявив всі випадки ризикованих операцій задовго до перевірки регулятора.

"У зв'язку з тим, що НБУ при винесенні рішення (про накладення штрафу на 30,45 млн грн - ІФ) за результатами перевірки не взяв до уваги пояснення та заперечення банку, банк буде оскаржувати рішення регулятора в судових інстанціях", - йдеться в прес-релізі фінустанови в понеділок.

Згідно з ним, планова інспекційна перевірка Нацбанку з окремих питань фінансового моніторингу та валютного законодавства проводилася в Укрсоцбанку в період з 14 грудня 2017 року до 8 травня 2018 роки за період діяльності з 2015 до 2017 рр., з яких період до жовтня 2016 припадає на контроль попереднього акціонера - UniCredit Group.

Укрсоцбанк зазначає, що в більшості виявлених випадків ризикових операцій клієнтам було відмовлено в обслуговуванні відповідно до закону "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів".

Як повідомлялося, НБУ оштрафував Укрсоцбанк на 30,45 млн грн за видачу понад 1 млрд грн готівки без належної перевірки клієнтів.

Нацбанк також виніс банку письмове застереження, зокрема за порушення вимог щодо ідентифікації, верифікації та вивчення клієнтів банку - PEP і порядків реєстрації та припинення фінансових операцій; за незабезпечення виявлення фінансових операцій, що підлягають обов'язковому фінмоніторингу, і за невиконання обов'язки відмови в проведенні таких операцій.

Укрсоцбанк - один з найбільших універсальних банків України, що працює на ринку з 1990 року. Нарикінці жовтня 2016 року було завершено операцію з передання 99,9% акцій ПАТ "Укрсоцбанк" від UniCredit Group на користь ABH Holdings S.A. (АВНН), основним активом якого в Україні є Альфа-банк, в обмін на міноритарну частку власності в ABHH в розмірі 9,9%.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2018 року за розміром чистих активів Альфа-банк посідав 6-е місце (56,894 млрд грн), Укрсоцбанк - 13-е місце (20,050 млрд грн) серед 82 фінустанов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА