15:59 03.12.2018

МКМТ припинила антисубсидиційне розслідування стосовно імпорту узбецьких авто

2 хв читати
МКМТ припинила антисубсидиційне розслідування стосовно імпорту узбецьких авто

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) на засіданні в понеділок ухвалила рішення про припинення антисубсидиційного розслідування щодо імпорту в Україну нових легкових автомобілів походженням із Узбекистану, повідомило Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) в прес-релізі.

"Під час розслідування посольство Республіки Узбекистан в Україні представило офіційні роз'яснення: згідно з постановою президента Республіки Узбекистан №ПП-800 від 21.08.2008 "Про створення підприємства з іноземними інвестиціями" (ЗАТ "Дженерал Моторс Узбекистан"), узбецьким виробникам до кінця 2017 надавалися пільги, які, починаючи з 2018 року, вже не діють", - зазначає МЕРТ.

Міністерство зовнішньої торгівлі Республіки Узбекистан також поінформувало комісію, що основна частка експорту узбецьких автомобілів в Україні припадає на легкові автомобілі малого класу "А", які не виробляються в Україні, наголошується в повідомленні.

"Отже, МКМТ встановила, що застосування компенсаційних заходів не є необхідним, а також ухвалила рішення про припинення антисубсидиційного розслідування щодо імпорту в Україну легкових автомобілів походженням із Республіки Узбекистан без застосування заходів", - повідомило Мінекономрозвитку.

Згідно з даними Державної фіскальної служби та Держстату, в 2017 році до України було ввезено 13 940 нових автомобілів, з яких 2823 - з Узбекистану, а за січень-серпень 2018 року всього було ввезено 7808 автомобілів, з яких лише 702 - з Узбекистану.

"Отже, порівняно з 2017 роком у 2018 році частка узбецьких автомобілів у загальному імпорті скоротилася з 20,3% до 9%, а в останні місяці 2018 року імпорт з Узбекистану практично відсутній", - констатує МЕРТ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА