16:18 04.12.2018

Міністр Кабміну сподівається на участь у конкурсі з продажу "Центренерго" усіх шести інтересантів

2 хв читати
Міністр Кабміну сподівається на участь у конкурсі з продажу "Центренерго" усіх шести інтересантів

Конкурс із приватизації 78,289% "Центренерго" було анонсовано та оголошено задовго до оголошення воєнного стану в країні, тому в уряді України розраховують на участь в ньому всіх шести компаній, офіційно заявили про намір купити цей пакет, повідомив міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко агентству "Інтерфакс-Україна".

"Підготовка (до приватизації - ІФ) здійснювалася до воєнного стану, заявки в Національну комісію з цінних паперів та фондового ринку (про намір купити пакет - ІФ) були подані до воєнного стану...Сподіваюся, що всі шість компаній, що зголосилися, братимуть участь", - сказав він у кулуарах III міжнародного форуму корпоративних директорів у Києві у вівторок.

О. Саєнко додав, що продаж "Центренерго" було анонсовано ще на початку року, тому потенційні покупці давно готувалися до конкурсу, акумулювавши ресурси і аналізуючи стратегію компанії.

Він також зазначив, що рівень введення воєнного стану - в окремих областях, а не по всій країні - не повинен вплинути на економічні аспекти життя країни.

Міністр Кабінету Міністрів нагадав, що в конкурсі є чіткі вимоги про наявність як мінімум двох учасників, один з яких - міжнародний.

Як повідомлялося, 29 жовтня Фонд держмайна оголосив про проведення конкурсу з продажу 78,289% акцій ПАТ "Центренерго" через 45 днів за стартовою ціною 5 млрд 984,992 млн грн. Продаж призначено на 11:00 13 грудня 2018 року.

Про намір придбати контрольний пакет акцій "Центренерго" повідомили шість компаній. Серед них найбільший білоруський нафтотрейдер "Інтерсервіс", ТОВ "Форбс енд Манхеттен Україна" (Київ, керівником є член консультаційної ради канадського банку Forbes&Manhattan і екс-президент VSE Energy Михайло Спектор), ТОВ "Укрдонінвест" (Київ), бенефіціаром якого є бізнесмен Віталій Карпачова.

Серед них також одна з найбільших енергокомпаній в Грузії Georgian International Energy Corporation (Тбілісі), ТОВ "Баланс груп" (Київ), кінцевим бенефіціарним власником якого є екс-нардеп Дмитро Крючков, і одна з найбільших приватних газодобувних компаній ПрАТ "Укрнафтобуріння".

ПАТ "Центренерго" за підсумками 2017 року збільшило чистий прибуток у 4,9 рази - до 1 млрд 891,063 млн грн. Виторг компанії виріс на 2,1% - до 10,919 млрд грн, а сукупна вартість активів - на 17,4%, до 10,074 млрд грн.

"Центренерго" експлуатує 23 блоки (18 - пиловугільні і п'ять - газомазутових) на Вуглегірській, Зміївській та Трипільській ТЕС сумарною встановленою потужністю 7690 МВт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА