17:05 04.12.2018

Прохід суден з агропродукцією через порти в Азовському морі розблоковано

2 хв читати
Прохід суден з агропродукцією через порти в Азовському морі розблоковано

 Перевалку зерна на судна через порти Маріуполя і Бердянська відновлено і вона здійснюється в штатному режимі, йдеться в повідомленні на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства України.

"Наші судна почали проходити в обидва боки через порти Маріуполя і Бердянська. Порти працюють у штатному режимі, експортні відвантаження відбуваються за планом", - повідомив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк під час чергового засідання Штабу з оперативного вирішення питань логістики у сільському господарстві.

За словами начальника Служби з організації роботи портів ДП "Адміністрація морських портів України" В'ячеслава Вороного, внутрішні робочі групи, які були створені для взаємодії морських портів і станцій "Укрзалізниці", працюють у щоденному графіку і всі необхідні питання вирішуються оперативно. На сьогоднішній день жодному з терміналів що не оголошено конвенції, тобто обмежень на прийом вантажів.

"Станом на 4 грудня перевалка вантажів морськими портами вже становила 37,2 млн тонн, що практично дорівнює минулорічному показнику за аналогічний період", - зазначили в Мінагропроді.

Як повідомлялося з посиланням на АМПУ, українські морські порти "Бердянськ" і "Маріуполь" можуть збільшити перевалку вантажів на 800 тис. тонн на рік у разі припинення протиправних дій з боку Росії.

Раніше Міністерство інфраструктури повідомило про розблокування Керченського каналу. Так, на 3 грудня 2018 року проходу через Керченську протоку в напрямку українських портів в Азовському морі на вхід очікували 17 суден, на вихід - одне, ще дев'ять суден перебували біля причалів портів.

До цього Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і тимчасово переміщених осіб України повідомляло, що в Чорному і Азовському морях зафіксовані аварії морських суден внаслідок блокування РФ Керченської протоки. Вранці 25 листопада РФ заблокувала прохід Керченською протокою для українського буксира "Яни Капу", двох катерів "Бердянськ", "Нікополь" і захопили ці судна з екіпажами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА