18:27 04.12.2018

"Укргазвидобування" оскаржує в суді примусовий викуп у нього акцій "Укргазвидобування" компанією Новинського

2 хв читати
"Укргазвидобування" оскаржує в суді примусовий викуп у нього акцій "Укргазвидобування" компанією Новинського

 АТ "Укргазвидобування" (УГВ) оскаржує в Господарському суді Києва безвідкличну вимогу компанії Smart Energy, що входить до групи "Смарт-холдинг" бізнесмена Вадима Новинського, про примусовий викуп акцій ПрАТ "Укргазвидобуток", що належать УГВ.

Згідно з текстом рішення суду про прийняття позовної заяви до розгляду і відкриття провадження у справі, УГВ вважає, що вимога про примусовий викуп 350 акцій номінальною вартістю в 100 грн, отримана 27 квітня 2018 року (з уточненням 8 травня), є неправомірною.

В УГВ, зокрема, вважають, що ця вимога порушує закон "Про трубопровідний транспорт", відповідно до якої забороняється приватизація державних підприємств, дочірніх підприємств НАК "Нафтогаз України", що здійснюють діяльність з транспортування магістральними трубопроводами і зберігання у підземних газових сховищах, самої НАК, а також підприємств, створених унаслідок їхньої реорганізації.

Підготовче засідання у справі відбудеться 26 грудня.

Smart Energy (ТОВ "Смарт Енерджі") є управляючою компанією у складі групи "Смарт-холдинг" Вадима Новинського, відповідає за розвиток проектів у сфері видобутку вуглеводнів та альтернативної енергетики. Smart Energy, афілійовані особи володіють 99,65% акцій "Укргазвидобутку".

Як повідомлялося, компанії Smart Energy в 2017 році збільшили видобуток природного газу на 8,5% (на 17,9 млн куб. м) порівняно з 2016 роком - до 226,3 млн куб. м, газоконденсату - на 8,3% (на 1,4 тис. тонн), до 18,3 тис. тонн, виробництво зрідженого вуглеводневого газу - на 24,3% (на 0,9 тис. тонн), до 4, 6 тис. тонн.

ПрАТ ""Укргазвидобуток", засноване в 1998 році, є однією з найбільших приватних компаній, що спеціалізуються на видобутку газу. У 2017 році видобуло 109,074 млн куб. м, що на 1,1% більше, ніж роком раніше. Компанія має спецдозвіл на промислову розробку Островерхівського газоконденсатного родовища (Харківська обл.) терміном дії до 2027 року.

У 2017 році Україна імплементувала вимоги Директив ЄС в частині реформи фондового ринку, затвердивши зміни до закону "Про акціонерні товариства", які законодавчо закріпили механізми виведення з обігу на фондових біржах паперів квазі-громадських організацій підприємств, зокрема через squeeze-out і sell-out. Squeeze-out передбачає право особи (осіб, що діють спільно), який став власником 95% акцій і більше, здійснювати примусовий викуп акцій у міноритарних акціонерів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА