11:30 05.12.2018

lifecell підвищить вартість більше ніж половини тарифів

3 хв читати
lifecell підвищить вартість більше ніж половини тарифів

Оператор мобільного зв'язку компанія lifecell суттєво підвищить вартість більше ніж половини наявних тарифів і переводить низку абонентів на нові вищі тарифи.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі мобільного оператора, зміни торкнуться більше ніж половини наявних тарифних планів, при цьому наголосивши, що це перше суттєве підвищення тарифів компанії за останні два роки.

"Переважно це буде зростання на 25-30 грн. І лише в деяких - від 40 до 75 грн", - повідомили в компанії, зазначивши, що коригування цін на послуги мобільного зв'язку відповідно до ринково обґрунтованих зумовлено загальними економічними факторами.

Для прикладу, згідно з отриманими абонентами оператора повідомленнями, з 12 грудня тарифи "Лайфхак 2018" (150 хв і 20 ГБ за 99 грн) і "Лайфхак Плюс 2018" (300 хв і 30 ГБ за 149 грн) оператор пропонує замінити на "Лайфхак" (150 хв і 20 ГБ 3ф 175 грн), при цьому підключення та міграція на тарифні плани "Лайфхак 2018" буде недоступна. До 31 січня 2019 року абонент може безкоштовно перейти на будь-який інший тариф, відкритий для підключення або перейти на контрактний план "Лайфхак Контракт" з абонплатою 125 грн/міс. Після 25 січня вартість переходу на інший тарифний план становитиме 50 грн.

"lifecell пропонує різні тарифи за ціною та наповненням, що враховують профіль абонента. Хочемо зазначити, що в споживчому кошику витрати на мобільний зв'язок продовжують залишатися дуже низькими порівняно з іншими витратами, зокрема, громадський транспорт, продукти харчування, комунальні платежі, бензин тощо... В Україні все ще один із найнижчих у світі рівень цін на мобільний зв'язок. Але якість зв'язку та мобільного інтернету не дуже поступається багатьом європейським столицям, а іноді навіть і краще. І точно значно дешевше. І при цьому інвестиції в розвиток інфраструктури стрімко зросли останніми роками, починаючи з появи 3G у країні, і до запуску LTE", - зазначили в lifecell.

Раніше українські оператори та провайдери неодноразово скаржилися на занадто низький дохід на одного абонента, обумовлений тривалим застосуванням на ринку "цінової боротьби" за абонента і т. зв. нульовими тарифами.

Як повідомлялося, мобільний оператор "Vodafone Україна" заявив, що з 1 грудня 2018 року перезапустить лінійку тарифів Vodafone Red Business для контрактних абонентів зі збільшенням кількості включеного в пакети трафіку та вартості на 9-43%.

lifecell у січні-вересні 2018 року збільшив чистий збиток на 76% - до 570,5 млн грн порівняно з аналогічним періодом 2017 року, дохід компанії за дев'ять місяців зріс на 6,8% - до 3,852 млрд грн, показник EBITDA зріс на 68,7% - до 1,679 млрд грн, водночас маржа EBITDA збільшилася на 16 процентних пунктів і становить 43,6%. У третьому кварталі 2018 року активна тримісячна абонентська база оператора lifecell скоротилася на 7,3% на річній основі - до 7,6 млн абонентів, що в компанії продовжують пояснювати зменшенням кількості користувачів декількох SIM-карт.

lifecell є третім за величиною оператором мобільного зв'язку в Україні. Мережа оператора lifecell покриває територію, на якій проживає 99% населення України. Турецький постачальник конвергентних телекомунікацій та технологічних послуг Turkcell в 2015 році сконцентрував 100% оператора "Астеліт", пізніше перейменованого в lifecell.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА