15:56 05.12.2018

В уряді обговорюють можливість кризового контролю Pericles над ОПЗ

2 хв читати
В уряді обговорюють можливість кризового контролю Pericles над ОПЗ

Ситуація на Одеському припортовому заводі (ОПЗ) і далі погіршується, тому до його кризового контролю найближчим часом може бути підключений відібраний Фондом держмайна на конкурсі інвестрадник Pericles Global Advisory, повідомив міністр Кабінету Міністрів, глава Міжвідомчої робочої групи з питань приватизації Олександр Саєнко.

"Затримка (з приватизацією - ІФ) за часом призводить до накопичення дуже великої кількості проблем. Там (на ОПЗ - ІФ) можуть розпочатися безповоротні процеси", - пояснив він агентству "Інтерфакс-Україна" у кулуарах III міжнародного форуму корпоративних директорів необхідність якнайшвидшого залучення Pericles до вирішення проблем підприємства.

О. Саєнко уточнив, що наразі за фінансової підтримки посольства США розглядається можливість підписання меморандуму між ФДМ, заводом і радником, щоб Pericles міг розпочати роботу і моніторити ситуацію на підприємстві.

"І, можливо, навіть розглядатимемо зміну менеджменту, оскільки там, по суті, немає менеджменту - там в.о., щоб хоч якось стабілізувати ситуацію", - додав О. Саєнко.

Він зазначив, що відібраний інвестрадник має рекомендації Goldman Sachs. "Думаю, у них є набір таких людей, які можуть запровадити такий кризовий контроль над підприємством, зокрема на посадах менеджменту", - сказав глава робгрупи з питань приватизації.

Як повідомлялося, ОПЗ простоює з кінця квітня цього року. Підприємство для відновлення роботи кілька разів намагалося залучити партнера для роботи за давальницькою схемою, проте марно. ОПЗ називає роботу на давальницьких умовах єдиним можливим варіантом відновлення роботи в умовах неуспіху спроб приватизації і накопиченої заборгованості за газ перед НАК "Нафтогаз України", що перевищує 1,5 млрд грн.

Наприкінці листопада перший заступник директора ОПЗ Микола Щурик заявив, що ОПЗ перебуває "не просто в критичному стані, а в точці неповернення, за якою вже явно проглядається шлях до поповнення складів металобрухту за рахунок знищення заводу". За його словами, підприємство звернулося до всіх повноважних органів із проханням об'єднати зусилля і зупинити руйнування заводу.

Фонд держмайна наприкінці липня відібрав очолюваний Pericles Global Advisory консорціум у складі White&Case LLP, Kinstellar, KPMG Ukraine і SARS Сapital як інвестрадника для приватизації ОПЗ. Однак роботу радника заблоковано судовим розглядом, яке ініціював учасник конкурсу, що програв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА