18:44 05.12.2018

Верховний Суд визнав за облгазами зобов'язання своїм коштом встановлювати лічильники населенню

1 хв читати
Верховний Суд визнав за облгазами зобов'язання своїм коштом встановлювати лічильники населенню

Встановлення індивідуальних приладів обліку природного газу для населення має здійснюватися коштом операторів газорозподільних мереж (ГРМ), до чиїх тарифів на оплату спожитого газу вже закладено відповідні витрати.

Такого висновку дійшла Велика палата Верховного Суду за результатами розгляду позову, поданого кількома фізособами проти ПАТ "Криворіжгаз", повідомила прес-служба суду.

У квітні 2017 року позивачі звернулися до суду з вимогою визнати за ними право на встановлення лічильників газу коштом оператора ГРС, а також визнати, що ПАТ "Криворіжгаз" зобов'язане своїм коштом у термін до 1 січня 2018 року виконати встановлення в їхніх квартирах лічильників газу.

Крім того, позовна заява містила вимогу визнати такою, що суперечить законодавству, пропозицію облгазу щодо врегулювання відносин зі встановлення загального вузла обліку, зняття показань із нього шляхом підписання відповідного договору.

"Відмова відповідача встановити індивідуальні лічильники позивачам суперечить вимогам законодавства, порушує їхні права як споживачів... Саме на суб'єкт господарювання - газорозподільну організацію - покладено зобов'язання встановлення лічильників газу для населення і тільки він має вживати заходів щодо залучення інших джерел фінансування цих робіт, покладання такого зобов'язання на споживачів є неправомірним", - зазначено в повідомленні прес-служби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА