16:47 06.12.2018

Українці за тиждень "чорної п'ятниці" -2018 витратили на побутову техніку та електроніку рекордні 2,5 млрд грн - GfK

2 хв читати
Українці за тиждень "чорної п'ятниці" -2018 витратили на побутову техніку та електроніку рекордні 2,5 млрд грн - GfK

Продаж побутової техніки і електроніки 19-25 листопада 2018 роки ("чорна п'ятниця") в Україні зріс майже в 1,5 разу до продажу "чорної п'ятниці" -2017 і досягли рекордного показника 2,5 млрд грн, повідомляє компанія GfK Ukraine з посиланням на дані щотижневого дослідження Point of Sales Tracking GfK Ukraine.

"Обіг продажу побутової техніки і електроніки в Україні став найбільшим за весь період проведення дослідження", - наголошується в повідомленні.

Згідно з ним, за тиждень до "чорної п'ятниці" українці витратили на побутову техніку та електроніку в 2,5 разу менше.

GfK зазначає, що найсильніше збільшився продаж телевізорів: у 3,6 разів до попереднього тижня і в 1,5 разу до торішньої "чорної п'ятниці". Найпопулярніша модель продавалася в середньому з 16% знижкою до ціни попереднього тижня, однак порівняно з минулим роком середній чек на телевізор зріс на 9%.

Продаж смартфонів у "чорну п'ятницю" виріс у 2,1 рази до попереднього тижня і в 1,5 разу до попередньої "чорної п'ятниці". За даними GfK, середній чек на смартфон за рік збільшився на 9%, а реальна знижка до ціни попереднього тижня становила лише 6%.

Згідно з дослідженням, продаж холодильників цьогорічної "чорної п'ятниці" збільшився в 3,2 рази порівняно з попереднім тижнем, пральних машин - майже втричі. Знижки за цими товарними групами становили 10-12%, проте порівняно з минулим роком вони подорожчали відповідно на 2% і 5%.

З перерахованих категорій подешевшав за рік лише чек на пилососи - у середньому на 11%. Середнє зниження цін на бестселери у цій товарній групі до попередньої "чорної п'ятниці" тижня становило 43%, що надало змогу збільшити продаж у 2,7 рази.

На ринку ноутбуків продаж збільшився в 1,8 разів у грошах і майже вдвічі в натуральному вимірнику при зниженні ціни до попереднього тижня в середньому на 6%.

Водночас у GfK Ukraine відзначили, що, незважаючи на такі рекордні показники "чорної п'ятниці" загалом у жовтні-листопаді цього року зафіксовано уповільнення динаміки ринку побутової техніки та електроніки.

"Ринок побутової техніки та електроніки зростає останні 10 кварталів, що призводить до збільшення порівняльної бази, а також вичерпання потенціалу відкладеного попиту у споживачів", - назвали дослідники одну з причин.

На їхню думку, частина покупців у жовтні-листопаді-2018 відклала покупки на "чорну п'ятницю", очікаючи знижок, однак ці кілька днів акційної активності не змогли компенсувати уповільнення попиту за попередні 4-5 тижнів 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА