19:44 06.12.2018

Експорт української фармпродукції стає пріоритетом у торгівлі з Узбекистаном

2 хв читати
Експорт української фармпродукції стає пріоритетом у торгівлі з Узбекистаном

Експорт української фармацевтичної продукції стає пріоритетом у торгівлі з Узбекистаном, вважає перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

"Один із пріоритетів торгівлі з Узбекистаном – це саме фармацевтична галузь", - сказав він під час церемонії відкриття нової ділянки пігулкового виробництва ПАТ "Фармак" у Києві в четвер.

При цьому С.Кубів повідомив, що Україні та Узбекистану вдалося врегулювати розбіжності в торговельних відносинах, що з'явилися останнім часом.

"Учора ми зняли всі розбіжності, які могли призвести до звуження наших економічних відносин з Узбекистаном", - сказав він.

У свою чергу посол Узбекистану в Україні Алішер Абдуалієв відзначив високу якість та ефективність української фармацевтичної продукції, яка має високий попит в Узбекистані.

"Учора із Степаном Івановичем (Кубівим - ІФ) ми обговорювали питання подальшого розвитку двосторонніх відносин. У торгівлі іноді бувають якісь невирішені питання, але ми одне одного розуміємо", - сказав він.

За словами голови наглядової ради ПАТ "Фармак" Філі Жебровської, ця фармкомпанія щороку експортує в Узбекистан продукцію на $20 млн.

Як повідомлялося, низка українських фармкомпаній-експортерів заявляла про блокування експорту української фармпродукції в Узбекистан з огляду на антисубсидиційне розслідування щодо імпорту в Україну нових легкових автомобілів походженням з Узбекистану. 3 грудня Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) ухвалила рішення про припинення цього розслідування.

Узбекистан забезпечує українським фармацевтичним компаніям, що працюють у ньому, щорічний ринок збуту на рівні $49-50 млн. Свою продукцію в Узбекистан експортують, зокрема, "Фармак", "Артеріум", "Юрія-фарм". При цьому українська фармпродукція на території Узбекистану звільнена від сплати ПДВ.

Крім того, в Узбекистані в шести областях республіки утворено сім спеціальних фармацевтичних зон, які матимуть пільги та преференції.

ПАТ "Фармак", що входить до трійки лідерів фармацевтичної галузі України, заявило про плани інвестувати $10 млн у будівництво фармацевтичного заводу в Узбекистані. Проект передбачає локалізацію виробництва в Республіці Узбекистан із запуском виробництва у формі in bulk та поступовим переходом до виробництва повного циклу.

Нині "Фармак" займає на фармринку Узбекистану четверте місце за обсягом продажу, портфель препаратів, які реалізують у цій країні, налічує 120 найменувань.

ПАТ "Фармак" - член асоціації "Виробники ліків України" (АВЛУ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У ВР зареєстровано законопроєкт про прив'язку акцизного податку на тютюнові вироби до євро

Голова польської LPP відкинув звинувачення про прихований бізнес із РФ

Генпрокурор: Зафіксовано понад 800 спроб кібератак РФ на державні установи й сервіси України

УЗ запускає поїзд Чернівці - Чоп - Ужгород для стикування з маршрутом Прага - Чоп чеського RegioJet

НБУ в понеділок знизив курс гривні на 19 коп. - до нового мінімуму

Польські порти завантажені на 60% від своєї потужності, на частку українського транзитного зерна припадає 10% - польські ЗМІ

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання для 40 тис. абонентів у Донецькій, Дніпропетровській та Одеській областях

Тарифи на зберігання газу в ПСГ України залишаться незмінними до 1 квітня 2025 р. - "Нафтогаз"

Німеччина готує довгостроковий контракт на СПГ з ОАЕ

Рахункова палата: війна, пожежі та вирубка дерев завдали Україні збитків майже на 23 млрд грн

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА