11:32 07.12.2018

Гройсман анонсував масштабну перевірку облгазів

2 хв читати
Гройсман анонсував масштабну перевірку облгазів

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман анонсував створення спільної групи у складі представників Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Міністерства енергетики та вугільної промисловості, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства для перевірки діяльності операторів газорозподільних мереж (ГРС).

"Думаю, що в середу ми доручимо уряду або затвердимо будь-який інший документ для того, щоб Національна комісія здійснила детальну перевірку всіх облгазів країни. Те, що я чую сьогодні, виходить за межі повноважень, від чого страждає населення. Напевно, навіть створимо спільну групу - НКРЕКП, представники уряду - Мінрегіону, Міненерговугілля - і почнемо їх приводити до тями", - сказав В.Гройсман під час години запитань до уряду у Верховній Раді у п'ятницю.

Приводом для перевірки стало, зокрема, здійснення операторами ГРС незаконних донарахувань у платіжках за газ побутовим споживачам.

Як повідомляв "Нафтогаз України", в листопаді більшість побутових споживачів отримали від своїх постачальників газу платіжки з донарахуваннями за жовтень і попередженням про донарахування за три попередні роки зі значними сумами. Причинами облгази назвали приведення обсягу поставленого газу до стандартних умов вимірювання.

Наприкінці листопада НКРЕКУ заборонила операторам ГРС здійснювати такі донарахування, оскільки виробничо-технологічні втрати операторів, що розраховуються при приведенні обсягу поставленого газу до стандартних умов, вже враховано в тарифі на газ. Саме тому комісія ухвалила рішення про заборону здійснювати такі донарахування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА