12:50 07.12.2018

Прецедент призначення наглядовою радою "Укрзалізниці" менеджменту може бути розширено на "Укренерго", інші компанії - міністр Кабміну

2 хв читати
Прецедент призначення наглядовою радою "Укрзалізниці" менеджменту може бути розширено на "Укренерго", інші компанії - міністр Кабміну

Наглядова рада АТ "Укрзалізниця", що отримала в новому статуті право призначати менеджмент компанії, нині спільно з представниками уряду розробляє порядок відбору таких керівників, повідомив міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко.

"Стратегічно, вважаю, це правильно: якщо ми ставимо наглядовій раді завдання, то ми маємо надати їй повноваження. Перший прецедент - "Укрзалізниця", де ми передали право призначення менеджменту наглядовій раді. Відповідні зміни до статуту внесено", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами міністра Кабміну, має бути знайдено баланс між відповідальністю і повноваженнями незалежної наглядової ради.

О.Саєнко зазначив, що за результатами відбору менеджменту "Укрзалізниці" цей прецедент може бути розширено на інші держкомпанії з незалежними наглядовими радами, зокрема на "Укренерго".

"Укренерго" зараз перебуває в стані переходу під Міністерство фінансів. Сподіваюся, незабаром це рішення буде оформлено. Думаю, там також можна розглянути таку можливість (призначення менеджменту наглядовою радою - ІФ)", - сказав він.

Коментуючи дискусію про величину винагороди незалежних членів наглядових і керівників держкомпаній, О.Саєнко висловив думку, що важливим аргументом у ній мають стати "чітка і зрозуміла" політика власності щодо окремих підприємств, яку затвердять органи управління спільно з компаніями.

"Виходячи з них, буде зрозуміло, які завдання і цілі ми ставимо підприємствам, їхнім наглядовим радам і менеджменту. Це дасть змогу нам ефективно оцінювати роботу наглядової ради і менеджменту. Тоді питання рівня зарплат перейде в площину - ефективні вони чи ні, виконують вони поставлені завдання чи ні", - пояснив міністр Кабінету Міністрів.

Він наголосив, що зараз дуже важливий етап робіт із профільними органами управління міністерствами - навчити, як формувати таку політику власності: "Які можуть бути завдання, як працювати з радою, яка має бути стратегія, як оцінювати роботу незалежних директорів, менеджменту".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА