15:40 07.12.2018

Інвестиції у відновлення аеропорту в Білій Церкві становитимуть від EUR59 млн

2 хв читати
Інвестиції у відновлення аеропорту в Білій Церкві становитимуть від EUR59 млн

Команда підтримки реформ при Міністерстві інфраструктури України поінформувала про результати попереднього техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) за проектом відновлення злітно-посадкової смуги (ЗПС) і будівництва термінала аеропорту Білої Церкви з оціночною вартістю інвестицій к EUR59 млн.

"Уже ініційовано отримання аеропортом "Біла Церква" статусу міжнародного, яке очікується наступного року. Мінінфраструктури України забезпечує всебічну підтримку та сприяння реалізації потенціалу аеродрому Білої Церкви, що передбачено в розробленій Авіаційній стратегії України до 2030 року", - наводяться на сайті Мінінфраструктури слова радника профільного міністра Олександра Клітіна.

У повідомленні також зазначено, що команда підтримки реформ уже провела переговори про розвиток аеропорту за результатами ТЕО з компаніями Finpoint, Millenium Capital, Capital Times і керівництвом аеропорту.

ТЕО для аеропорту Білої Церкви розробили незалежні міжнародні консультанти за програмою технічної допомоги Європейської Комісії для України. Згідно з оцінкою експертів проекту ASSIST, загальна вартість першочергових інвестицій відновлення злітно-посадкової смуги та будівництва термінала становитиме близько EUR59 млн. Модернізація Білоцерківського авіаційного комплексу є пілотним проектом цієї програми.

Згідно з висновками ASSIST аеропорт з огляду на близькість до індустріального парку може розвиватися як спеціалізований центр із транспортування вантажів, зокрема транзитних, за умови розвитку мультимодальної логістичної платформи.

"Розвиток аеропорту як транспортно-логістичного хаба сприятиме впровадженню інноваційних технологій в авіаційному транспорті та розвитку Київської області, створенню нових робочих місць, реалізації туристичного потенціалу та є вкрай важливим проектом для міста Біла Церква", - наголошується в повідомленні.

ASSIST - дослідний проект, спільно фінансований Європейською Комісією DG MOVE у рамках FP7 (Сьома рамкова програма Європейського ЄС). Проект ASSIST триває понад 30 місяців, починаючи з квітня 2011 року. Наукові дослідження проводить консорціум із шести партнерів за участю NEA (Нідерланди), TRT (Італія), ProgTrans (Швейцарія), FOMTERV (Угорщина), CNRS-LET (Франція) і Fraunhofer-ISI (Німеччина).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА