18:15 07.12.2018

"Нафтогаз" надав номінації на газ для Шепетівки

2 хв читати
"Нафтогаз" надав номінації на газ для Шепетівки

НАК "Нафтогаз України" надала номінації на газ для ТОВ "Шепетівка Енергоінвест", що забезпечує теплом і гарячою водою місто Шепетівка Хмельницької області, повідомила прес-служба НАК.

Надання номінацій стало можливим після укладення договору між НАК і ТОВ та доведення рівня оплати підприємства за природний газ до 78%, передбачених постановою Кабміну №942.

Як уточнили в "Нафтогазі", наразі борг тепловиробників становить 51,5 млн грн, з яких 8,9 млн грн - штрафні санкції.

Як повідомлялося, в середині листопада уряд своєю постановою №942 ("Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 18 червня 2014 р. № 217 і від 19 жовтня 2018 р. № 867") ввів пряму заборону на відключення від газу та енергопостачання теплопостачальні підприємства в опалювальний період, а також знизив на період до 1 квітня 2019 року рівень розрахунків за газ для ТКЕ з 90% до 78% (для ТЕЦ необхідний рівень розрахунків було знижено до 60%). Відповідне рішення було ухвалено з метою забезпечення суспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу.

Раніше, на початку листопада, низка теплопостачальних підприємств не змогла вчасно розпочати опалювальний сезон через накопичені перед НАК "Нафтогаз України" борги за постачання газу. На той момент з огляду на заборгованість "Нафтогаз" не міг підтвердити надання номінацій на газ для тепловиробників Сміли, Первомайська, Шепетівки та низки інших міст.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА