17:33 10.12.2018

НКРЗІ - за залучення мобільних операторів до пілотного проекту з відновлення фіксованої телефонії за допомогою мобільного зв'язку

2 хв читати
НКРЗІ - за залучення мобільних операторів до пілотного проекту з відновлення фіксованої телефонії за допомогою мобільного зв'язку

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), вирішила продовжити пілотний проект ПАТ "Укртелеком" і ТОВ "ТриМоб" з тестового відновлення фіксованої телефонії за допомогою мобільного зв'язку.

"З метою отримання об'єктивних даних для подальшого узагальнення та аналізу результатів доцільно залучення до дослідної експлуатації інших операторів фіксованого телефонного зв'язку", - зазначає комісія на сайті.

У НКРЗІ зазначають, що за результатами дослідної експлуатації, що здійснювалася протягом трьох місяців у трьох містах Дніпропетровської області - Жовтих Водах, Марганці та Синельниковому - "Укртелеком" повідомив про успішне відновлення надання послуг фіксованого телефонного зв'язку 610 абонентам, а також про підключення до цього типу послуг п'яти нових абонентів.

Водночас дослідна експлуатація надання конвергентних послуг фіксованого телефонного зв'язку виявила окремі проблемні питання. Зокрема, абонентам стали недоступні погодинний облік місцевих розмов; детальна розшифровка місцевих розмов; прийом і відправка факсимільних повідомлень, а також дзвінки на скорочені номери місцевої мережі зони нумерації.

"Отже, наразі надання конвергентних послуг фіксованого телефонного зв'язку не є повноцінною заміною традиційного надання загальнодоступних телекомунікаційних послуг", - вважають у НКРЗІ.

Водночас у комісії зазначають, що під час пошкодження кабелів та обладнання телекоммереж ковергентні послуги є реальною альтернативою для оперативного відновлення та забезпечення зв'язком населення і держорганів до фактичного відновлення фіксованої мережі.

У НКРЗІ також зазначили, що з урахуванням різної архітектури побудови мереж у різних населених пунктах постало питання про необхідність продовження дослідної експлуатації.

"Для отримання операторами телекомунікацій практичного досвіду побудови, експлуатації та взаємодії конвергентних мереж, а також для пошуку вирішення виявлених проблемних питань дослідна експлуатація продовжиться ще на три місяці", - наголосили в НКРЗІ.

При цьому розширюється територія її проведення - на Київ, Харків, Дніпро, Запоріжжя та Ірпінь, а також на 250 сіл у різних регіонах України, відсутність зв'язку в яких викликає соціальну напруженість.

Як повідомлялося, "Укртелеком" розпочав пілотний проект із відновлення фіксованої телефонії за допомогою мобільного зв'язку в трьох населених пунктах Дніпропетровської області в серпні 2018 року.

Конвергентне рішення реалізовано за допомогою дочірньої компанії оператора "ТриМоб": у абонентів зберігався їхній номер телефону, доступ до екстрених служб, порядок набору інших номерів, їм були доступні на вибір низка тарифних планів на фіксовану телефонію. Єдине, що змінювалося - телефонний апарат. Телефон нового зразка можна було придбати або взяти в оренду в "Укртелекому" за 1 грн/міс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА