20:21 10.12.2018

"Литовські залізниці" пропонують "Укрзалізниці" спільну участь у міжнародних тендерах і випуску рухомого складу

2 хв читати
"Литовські залізниці" пропонують "Укрзалізниці" спільну участь у міжнародних тендерах і випуску рухомого складу

Державна залізнична компанія Литви "Литовські залізниці" запропонувала АТ "Укрзалізниця" співпрацю з низки напрямків, в тому числі щодо розвитку міжнародного вантажного сполучення, повідомив Український союз промисловців і підприємців (УСПП) на своєму сайті.

Компанія має намір продовжувати розвивати співпрацю з "Укрзалізницею".

"Литовці пропонують "Укрзалізниці" співпрацювати з багатьох напрямків. Зокрема, йдеться про спільну участь в європейських та міжнародних тендерах, виробництво та реновацію рухомого складу, ефективне використання парку залізниць для України", - підкреслюють в УСПП з посиланням на представника "Литовських залізниць" Паулюса Грубінскаса за підсумками IV українсько-литовського економічного форуму, який відбувся 7 грудня у Києві.

Так, за даними литовської сторони, вантажоперевезення між Україною та Литвою за 2018 рік зросли на 10%, при цьому контейнерний поїзд "Вікінг" збільшив перевезення на 40%.

"Є велика мета - Україна і Литва мають намір поєднати Чорне і Балтійське море, і поїзд "Вікінг" може зробити свій внесок. До речі, свою зацікавленість в цьому висловлюють і скандинавські країни", - зазначив П.Грубінскас.

"Литовські залізниці" (Lietuvos Geležinkeliai) - національна державна залізнична компанія планує до 2030 року інвестувати в розвиток EUR7 млрд і досягти обороту EUR725 млн на рік. У 2017 році компанія заробила EUR27 млн чистого консолідованого прибутку, збільшила вантажоперевезення на 10% - до 52,6 млн тонн, наростила пасажирські перевезення на 5% - до 4,7 млн. осіб.

"Укрзалізниця" за підсумками 2017 року одержала 100 млн грн прибутку проти 7,3 млрд грн збитку в 2016 році, перевезла на 3,7% більше пасажирів і незначно скоротила вантажоперевезення - трохи більше 340 млн тонн вантажів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

США виділять понад $190 млн на підтримку енергосектору України протягом п'яти років

Рада викликала керівника БЕБ

"Укренерго" обмежить промспоживачів і бізнес із 18:00 до 23:00, не виключає можливості аварійних відключень населення

Енергетики повернули світло понад 50 тис. абонентам, відключеним унаслідок повітряної атаки РФ уранці середи - Міненерго

Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону

Кабмін змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: Хто зможе не платити

Кабмін пропонує ВР ратифікувати Угоду про вільну торгівлю з Туреччиною

Кількість вакансій на ринку праці зросла до нового рекорду з початку війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА