10:55 11.12.2018

Нафта помірно дорожчає після падіння напередодні, Brent торгується біля $60 за барель

2 хв читати
Нафта помірно дорожчає після падіння напередодні, Brent торгується біля $60 за барель

Нафта еталонних марок помірно підвищується в ціні під час торгів у вівторок, інвестори сумніваються в ефективності заходів ОПЕК+ зі скорочення видобутку та очікують даних про запаси в США.

Лютневі ф'ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:25 МСК подорожчали на $0,14 (0,23%) - до $60,11 за барель. На торгах у понеділок їхня ціна знизилися на $1,7 (2,76%) і становила на закриття $59,97 за барель.

Вартість ф'ючерсу на WTI на січень в електронній сесії на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) підвищилася до цього часу на $0,13 (0,25%) - до $51,13 за барель. За підсумками минулої сесії їхня ціна зменшилася на $1,61 (3,06%), завершивши торги на позначці $51 за барель.

Експерти нафтового ринку, включаючи аналітиків Goldman Sachs і Morgan Stanley, загалом позитивно сприйняли рішення ОПЕК+ знизити видобуток на 1,2 млн барелів на добу порівняно з жовтневим рівнем із 1 січня 2019 року.

Однак їхні колеги з Citigroup зазначили, що такий захід надасть підтримку цінам на нафту і спровокує подальше зростання видобутку в США, що може привести до збереження надлишку палива на ринку.

"Нафта підскочить до $70-75 за барель, і нафтовидобуток у Штатах почне різко збільшуватися, як і експорт палива з США, і країнам, які беруть участь в угоді, доведеться знову зустрітися та розглянути питання обмеження виробництва", - заявив голова відділу досліджень сировинного ринку в Citigroup Ед Морзе.

Водночас міністерство енергетики США оприлюднить дані про запаси палива в країні в середу. На думку аналітиків, опитаних агентством Bloomberg, звіт міненерго вкаже на скорочення запасів нафти минулого тижня на 3,5 млн барелів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА