14:35 11.12.2018

Тимошенко закликає повернути Нацбанк під контроль української влади

2 хв читати
Тимошенко закликає повернути Нацбанк під контроль української влади

Лідер партії ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявляє про необхідність повернути Національний банк України (НБУ) під контроль держави.

Як повідомляє прес-служба партії, Ю.Тимошенко, виступаючи на Всеукраїнському молодіжному форумі у вівторок у Києві, зазначила, що новий президент України має створити умови для забезпечення молоді доступним житлом, роботою та гідними зарплатами. А інструментом для досягнення цих цілей, за її словами, є нова стратегія для Нацбанку

"Відкрию вам маленьку таємницю: те, що стосується житла та частини забезпечення роботою - це може зробити президент у досить короткий термін, володіючи конституційним правом вносити кандидатуру голови Національного банку України. Тому що все, що ви бачите - житло, робота, заробітна плата - це правильна системна політика НБУ", - наголосила вона.

На думку Ю.Тимошенко, наразі НБУ перебуває під управлінням ззовні й "повністю виведений із-під контролю української влади та з-під національної стратегії". Саме тому, за її словами, Нацбанк необхідно повертати до системи управління України.

Крім того, лідер партії ВО "Батьківщина" заявила про необхідність зруйнувати корупційні схеми та фінансові піраміди, які діють під патронатом Нацбанку.

"За останні 4,5 року через фінансові махінації з допомогою НБУ виведено з країни $12 млрд 850 млн. І приблизно стільки ж ($12 5 млрд) - за цей час отримано від МВФ. Такого в Україні не робили ніколи", - заявила Ю.Тимошенко.

Вона наголосила на необхідності повернути Національний банк державі та призначити туди керівником "професійну, патріотичну та мужню людину".

"Ми змінимо все життя країни, починаючи від стабільності курсу гривні та завершуючи правильною системою кредитування", - підсумувала лідер "Батьківщини".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА