14:43 11.12.2018

Під час погіршення погоди в Україні місцева влада має скоординувати свої зусилля, особливо в областях із воєнним станом - Зубко

2 хв читати
Під час погіршення погоди в Україні місцева влада має скоординувати свої зусилля, особливо в областях із воєнним станом - Зубко

 Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко заявляє, що під час погіршення погодних умов особливу увагу служб має бути звернено на регіони, де запроваджено правовий режим воєнного стану.

"До погіршення погодних умов, які прийдуть до України з 12 грудня, всі органи місцевого самоврядування мають скоординувати свої зусилля не лише з центральним рівнем, але і між областями", - сказав він на оперативному засіданні штабу Держслужби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) у вівторок у Києві.

Згідно з повідомленням прес-служби Мінрегіону, особливу увагу необхідно приділити транспортному сполученню та логістиці, забезпеченню транзитних стоянок біля автомагістралей, насамперед у Київській, Чернігівській, Черкаській, Миколаївській та Одеській областях, а також на трасі Е40 у Житомирській області.

"Особливо звертаю увагу на області, де оголошено правовий режим воєнного стану. У цих регіонах уже в посиленому режимі чергують і координуються всі служби. Але пріоритетним питанням залишається забезпечення водо- і теплопостачання, електропостачання та час відновлення електрики під час штормового попередження", - сказав віце-прем'єр.

"Необхідна повна координація між областями та регіональними штабами. Ми затвердили план заходів щодо забезпечення координації з центральним рівнем. Керівником штабу є "Укравтодор" із залученням інших міністерств, ДСНС, підрозділів Нацгвардії та ЗСУ", - додав Г.Зубко.

Як повідомлялося, на території України очікується погіршення погодних умов 12-13 грудня, зокрема снігопади (з висотою снігового покриву до 20 см), хуртовини, налипання мокрого снігу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

"Нафтогаз" за три місяці виплатив 18,2 млрд грн податків

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

Польська інспекція забракувала 7,13 тонни українського морозива

Кабмін зняв з експортерів е/е зобов'язання сплати 80% прибутку від експорту "ГарПоку"

Бюджет оборонних закупівель коштом держбюджету у 2024 році становить $6 млрд - Камишін

Кабмін спрощує умови для імпорту Україною електроенергії

ЄС може виділити Україні EUR1,5 млрд у квітні та EUR1,9 млрд у травні за Ukraine Facility

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА