17:12 11.12.2018

Суд скасував рішення про звільнення Насірова, його має бути негайно відновлено на посаді голови ДФС

2 хв читати
Суд скасував рішення про звільнення Насірова, його має бути негайно відновлено на посаді голови ДФС

Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Кабінету Міністрів України від 31 січня 2018 року про звільнення з посади голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

"Сьогодні суд вирішив визнати протиправним і скасувати розпорядження Кабінету Міністрів і відновити його на посаді. Рішення в частині відновлення на посаді підлягає негайному виконанню. Навіть подання апеляції та розгляд її не зупиняють виконання цього рішення", - розповів агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат Р.Насірова Любомир Дроздовський.

Як повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва, рішенням від 11 грудня адміністративний позов Р.Насірова до Кабміну і ДФС, розгляд якого тривав із лютого 2018 року, було задоволено повністю.

Підставою ухвалення такого рішення стало недоведення відповідачами наявності підстав для звільнення Р.Насірова з посади голови ДФС, а саме обставин його подвійного громадянства та порушення процедури його звільнення.

Як повідомлялося, 3 березня 2017 року Кабінет Міністрів відсторонив від посади голови ДФС Р.Насірова, поклавши обов'язки голови відомства на в. о. заступника голови служби Мирослава Продана.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура в листопаді 2017 року затвердила і направила до суду обвинувальний акт, складений детективами НАБУ за результатами досудового розслідування в кримінальному провадженні за підозрою Р.Насірова, а також керівника департаменту ДФС.

Шевченківський райсуд Києва 27 листопада 2017 року ухвалив рішення про розгляд по суті цього обвинувального акта.

Р.Насірова та його підлеглого обвинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Крім того, Р.Насірову інкримінують скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Сторона обвинувачення вважає, що глава ДФС протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата України Олександра Онищенка, особисто прийняв низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочку податкового боргу та зобов'язань ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр". Ці рішення він прийняв із порушенням встановленої законом процедури, а саме за відсутності належного обґрунтування і законних підстав, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді ненадходження обов'язкових платежів до держбюджету в сумі понад 2 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ціна на газ для українських домогосподарств залишиться незмінною ще на один рік - "Нафтогаз"

Україна не планує виставляти газотранспортні потужності на аукціон після завершення транзитного договору з РФ

"Метінвест" з 1 травня підвищить зарплату працівникам виробничих та ремонтних підприємств в Україні

Європейські компанії не зможуть надавати профпослуги своїм "дочкам" у РФ із червня

NovaPay сформувала мережу з 2,8 тис POS-терміналів по Україні

США в рамках тиску на РФ готують санкції проти деяких китайських банків - ЗМІ

"Укрнафта" збільшила запаси на 3 млн тонн нафти та 0,6 млрд куб. м газу

ВР розгляне питання звільнення семи членів Рахункової палати - Железняк

Розвиток ринку біометану допоможе аграріям диверсифікувати бізнес - Мінагрополітики

Moneyveo планує збільшити частку на ринку споживчого кредитування до 14,5-16,5% у 2024 р.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА