20:04 11.12.2018

НКРЕКП завершила процес підвищення тарифів на опалення для населення

2 хв читати
НКРЕКП завершила процес підвищення тарифів на опалення для населення

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), затвердила підвищення тарифів на опалення для населення останніх двох з 26 виробників теплоенергії (ТКЕ), і таким чином привела їх у відповідність з підвищеною урядом з 1 листопада ціною на газ.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні комісії у вівторок.

Так, для ТОВ "Євро-реконструкція" (Київ) тарифи були підвищені на 11%, для ТОВ "Фірма "ТехНова" (Чернігівська обл.) - на 10%.

У цілому тарифи за всіма 26 ТКЕ були підвищені на 4-24%. Нові тарифи почнуть застосовуватися з 1 січня 2019 року.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів постановою №867 від 19 жовтня цього року продовжив спецзобов’язання "Нафтогазу" продавати природний газ для населення, релігійних організацій та виробників теплової енергії до 1 травня 2020 року.

Уряд також переглянув формулу розрахунку ціни для продажу газу згідно PSO, підвищивши її на 23,5% - до 8,55 тис. грн за 1 тис. куб. м (з ПДВ і витратами на транспортування і поставку). 10 грудня НКРЕКП затвердила підвищення на 12-24% тарифів на тепло для населення для перших 18 з 26 виробників теплоенергії (ТКЕ). Перегляд регулятором тарифів на опалення з урахуванням нової ціни на газ було однією з обов'язкових умов Міжнародного валютного фонду (МВФ) для винесення нової програми stand-by на затвердження ради директорів МВФ. На засіданні 11 грудня було затверджено підвищення ще з шести ТКЕ.

Засідання ради директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) з питання співпраці з Україною в рамках програми фінансування stand-by (SBA) призначено на 18 грудня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА