20:08 11.12.2018

Приватизацію "Центренерго" треба готувати ґрунтовніше для залучення стратегів

2 хв читати
Приватизацію "Центренерго" треба готувати ґрунтовніше для залучення стратегів

Те, що конкурс з приватизації "Центренерго" не відбувся, свідчить про необхідність проведення більш ґрунтовної підготовки для розширення кола потенційних учасників, вважає міністр Кабінету Міністрів, глава Міжвідомчої робочої групи з питань приватизації Олександр Саєнко.

"Уряд розраховує на справжню конкуренцію під час аукціону, і ми хочемо бачити серйозні стратегічні компанії серед претендентів", - прокоментував він скасування конкурсу на своїй сторінці в Facebook.

За словами О. Саєнка, це має бути чесний і прозорий процес, що призведе до залучення реального інвестора на підприємство та інвестиції в його розвиток. Глава робочої групи зазначив, що саме таке завдання уряд поставив перед Фондом держмайна.

Як повідомлялося, 29 жовтня 2018 року Фонд держмайна оголосив про проведення конкурсу з продажу 78,289% акцій ПАТ "Центренерго" за стартовою ціною 5 млрд 984,992 млн грн. Продаж було призначено на 11:00 13 грудня 2018 року. Конкурс мав відбутися за наявності мінімум двох учасників, один з яких - іноземний.

Після оголошення конкурсу спочатку про намір брати участь у ньому заявили шість компаній, з яких документи з фінансовою гарантією, згідно з наявними у агентства даними, подали ТОВ "Укрдонінвест" (Київ), бенефіціаром якого виступає бізнесмен Віталій Карпачов, і білоруське унітарне підприємство "Нафтобітумний завод", що належить найбільшому білоруському нафтотрейдерові "Інтерсервіс".

Однак в.о.голови ФДМ Віталій Трубаров повідомив, що обидві компанії не були допущені до участі в конкурсі.

Для підготовки приватизації "Центренерго" Фонд на початку липня 2017 року відібрав на конкурсі радника - консорціум на чолі з польською Ernst&Young sp. z o.o. Corporate Finance sp.k, який Кабмін затвердив у лютому цього року.

Аудит "Центренерго" перед продажем здійснила компанія Baker Tilly.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА