11:11 12.12.2018

Закон із поправками до Податкового кодексу з "бюджетного пакету" оприлюднено на сайті ВР

1 хв читати
Закон із поправками до Податкового кодексу з "бюджетного пакету" оприлюднено на сайті ВР

Закон зі змінами до Податкового кодексу з "бюджетного пакету" (законопроект №9260) оприлюднено на сайті парламенту і в газеті "Голос України" в середу.

Документ, зокрема, передбачає підвищення ставок "екологічного" податку за викиди двоокису вуглецю з 0,41 грн до 10 грн за тонну з 2019 року, свідчить оприлюднений текст.

Закон збільшує ставку рентної плати за користування надрами для видобування нафти з 29% до 31% з покладів, які повністю або частково залягають на глибині до 5 км, і з 14% до 16% - для покладів на глибині понад 5 км.

Водночас ставку ренти за користування надрами для видобутку конденсату буде знижено з 45% до 31% для покладів, які повністю або частково залягають на глибині 5 км, і з 21% до 16% - для покладів на глибині понад 5 км.

При цьому на 2019 рік рентну плату для видобутку залізної руди підвищено на 10%.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому цей ресурсний закон із "бюджетного пакету" 23 листопада, після чого комітет з питань податкової та митної політики заявив про необхідність внести низку додаткових поправок як уточнення. Зокрема, скасувати введення поступового подальшого підвищення екологічного податку до 25 грн/тонну до 2022 року. Депутати підтримали ці поправки 6 грудня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА