08:15 13.12.2018

США продовжили мита феросилікомарганцю з України ще на 5 років

4 хв читати
США продовжили мита феросилікомарганцю з України ще на 5 років

США за підсумками минулого процесу п'ятирічного перегляду (sunset review) обмежень на поставки в цю країну феросилікомарганцю прийняли рішення продовжити мита на цю продукцію з України ще на 5 років.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Українській асоціації виробників феросплавів (УкрФА), в середу (12 грудня - ІФ) в Федеральному регістрі офіційно опубліковано рішення Мінторгу США щодо продовження антидемпінгового мита в розмірі 163% на 5 років.

"На нашу думку, на це рішення вплинули останні протекціоністські тенденції щодо імпорту товару в США з третіх країн", - вважають в Асоціації.

При цьому пояснюють, що "приймаючи до уваги, що українська феросплавна галузь є одним зі світових лідерів виробництва феросилікомарганцю, Комісія з міжнародної торгівлі США визнала, що Україна може відновити постачання товару і цим завдати шкоди американській промисловості. Незважаючи на таке рішення Комісії з міжнародної торгівлі , участь в п'ятирічному перегляді дала можливість українським виробникам зібрати всю необхідну інформацію для того щоб поборотися за зниження антидемпінгового мита в найближчому адміністративному перегляді", - наголошується в інформації УкрФА.

При цьому уточнюється, що в п'ятирічному перегляді, який завершився, не переглядається розмір антидемпінгового мита, а тільки приймається рішення щодо наявності / відсутності шкоди американській промисловості.

Як повідомлялося, українські феросплавні підприємства, представники Міністерства економрозвитку і торгівлі (МЕРТ), юристи юридичної компанії "Ілляшев і партнери" брали участь в процесі п'ятирічного перегляду обмежень на поставки в цю країну феросилікомарганцю, що проходив в США. У процедурі перегляду, зокрема, брали участь виконавчий директор УкрФА Сергій Кудрявцев разом з керівником практики міжнародної торгівлі "Ілляшев і партнери" Оленою Омельченко, представники Запорізького і Нікопольського феросплавних заводів, департаменту торговельного захисту МЕРТ і посольства України в США.

У разі позитивного рішення українські виробники мали б можливість поставляти продукцію на ринок США на ринкових умовах.

Також повідомлялося, що великі феросплавні підприємства України - Нікопольський і Запорізький заводи феросплавів (НЗФ і ЗЗФ) під егідою УкрФА в серпні 2018 року вважали передчасним і недоцільним брати участь в адміністративному перегляд введених Міністерством торгівлі США в 1994 році і пролонгованих у 2012 році обмежень на поставку феросилікомарганцю в цю країну. При цьому в інформації Мінторгу в Federal Register уточнювалося, що адміністративний перегляд обмежень з тих чи інших товарів, що поставляються в США, проводиться щороку.

В даному випадку було можливим компаніям і країнам, які підпали під обмежувальні заходи, ініціювати адміністративний перегляд до кінця серпня поточного року. При цьому Мінторг відзначав, що ініціювати перегляд і прийняти в ньому участь можуть, зокрема, українські феросплавні підприємства з питання зняття обмежень на постачання феросилікомарганцю. Під час перегляду повинен був аналізуватися період поставок з 1 серпня 2017 року до 31 липня 2018 року.

За даними департаменту торговельного захисту МЕРТ України, з липня 1994 року і донині діє мито на постачання феросилікомарганцю в США в розмірі 163%.

У свою чергу, тоді в УкрФА з посиланням на міжнародну юридичну фірму "Ілляшев та Партнери", що захищає інтереси феросплавних підприємств, відзначили, що повідомлення в Federal Register стосується того факту, що є можливість почати адміністративний перегляд в США, який проводить Мінторг.

"Але, з огляду на той факт, що не було показових поставок української продукції за останній рік, починати процес немає сенсу. Саме тому основна увага в даному процесі щодо зняття обмежень на постачання феросилікомарганцю в США акцентується на участі у 5-річному перегляді в 2019 році, так званому sunset", - констатували в УкрФА.

У свою чергу, в юрфірмі відзначили її активну участь в процесі перегляду в ITC, доводячи відсутність шкоди для американських виробників українських поставок феросилікомарганцю.

Раніше повідомлялося, що з липня 1994 року США ввели антидемпінгове мито в розмірі 163% на український феросилікомарганець, що робить неможливими поставки українського сплаву на американський ринок.

Українська асоціація виробників феросплавів та іншої електрометалургійної продукції "УкрФА" створена в 1998 році. До неї входять Нікопольський, Запорізький і Стахановський заводи феросплавів, Марганецький і Покровський (раніше - Орджонікідзевський) ГЗК, Побузький феронікелевий комбінат, ТОВ "Екологічна ініціатива" та інші.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА