12:21 13.12.2018

Рада звільнила від сплати ПДВ імпорт енергетичного обладнання для сонячних і вітроелектростанцій

2 хв читати
Рада звільнила від сплати ПДВ імпорт енергетичного обладнання для сонячних і вітроелектростанцій

 Закон із "бюджетного пакета" з поправками до Податкового кодексу та низка інших законодавчих актів (реєстраційний номер 9260) містить норму про звільнення сплати податку на додану вартість (ПДВ), імпортованого енергетичного обладнання для сонячних і вітроелектростанцій, повідомив глава Асоціації споживачів енергетики і комунальних послуг Андрій Герус.

"У законопроекті була норма про ПДВ-пільги для електромобілів. Прогресивно, за чисту екологію, як у Європі. Але туди було додано ще кілька малозрозумілих товарних кодів - введені ПДВ-пільги на імпорт цього ж енергетичного обладнання (для обладнання поновлювальної енергетики - ІФ) , а також на імпорт котушки та трансформатори", - написав він у соцмережі Facebook.

Він нагадав, що раніше цю поправку депутат від "Народного фронту" Юрій Вознюк запропонував у законопроекті зі змінами до Податкового кодексу, що стосуються захисту прав дітей, однак її не підтримав парламент.

"Тоді, звичайно, за випадковим збігом обставин обставин, виявилося, що саме ДТЕК Ахметова із найбільшими перепонами планував завозити в 2019 році таке обладнання. Він економив на такому близько 2 млрд грн ПДВ", - наголосив А.Герус.

За його оцінками, через введені до 2022 року пільги на сплату ПДВ бюджет недоотримає 5-10 млрд грн.

"Це поправка №402 до пункту 64 Перехідних положень, автор той самий - депутат Вознюк, (Рівненська обл., "Народний фронт"). Поправка успішно пройшла комітет (голова Н.Южаніна, БПП), поправку про пільги для електромобілів підтримав парламент (за активної підтримки лідера Радикальної партії О.Ляшка)... закон підписав президент", - написав А.Герус.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА