15:18 13.12.2018

ЄС вирішив виділити 4 млн євро для гумдопомоги жителям Донбасу через настання зими

1 хв читати
ЄС вирішив виділити 4 млн євро для гумдопомоги жителям Донбасу через настання зими

Європейський Союз виділяє додаткові EUR4 млн на гуманітарну допомогу жителям сходу України через настання зими, повідомляють в Європейській комісії.

"Населення на сході України продовжує страждати після чотирьох років конфлікту. ЄС продовжує свою підтримку нужденним, де вони не були б. Це наш гуманітарний і моральний обов'язок. Нове фінансування дасть змогу нам забезпечити допомогою неконтрольовані урядом (України - ІФ) райони, де гуманітарна ситуація, як і раніше, дуже складна", - наводить слова єврокомісара з питань гуманітарної допомоги Христоса Стіліанідеса прес-служба Єврокомісії в четвер.

Фінансування направлено на допомогу найбільш вразливим верствам населення, які перебувають на непідконтрольних уряду територіях Донбасу протягом зимового періоду, наприклад, шляхом надання обігрівачів.

У ЄК пояснили, що гуманітарні проекти, які фінансує ЄС, і в підконтрольних, і в непідконтрольних уряду України районах, включають продовольчу допомогу, ремонт житла, водопостачання та санітарію підтримку, медичну допомогу та діяльність із розмінування.

Про рішення Європейського Союзу виділити EUR4 млн для гуманітарної допомоги Донбасу, також повідомив на спільній прес-конференції з віце-президентом ЄК Валдісом Домбровскісом у четвер у Брюсселі президент України Петро Порошенко. За словами українського президента, таке рішення є результатом співпраці України та ЄС і проведених переговорів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА